Ludwig Wittgenstein: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
→‎top: gerakan -> obahan using AWB
c (pengaruh, pangaruh -> prabawa using AWB)
c (→‎top: gerakan -> obahan using AWB)
'''Ludwig Josef Johann Wittgenstein''' (dipunlafalaken [luːtvɪç ˈjoːzɛf ˈjoːhan ˈvɪtgənʃtaɪn], {{lahirmati|[[Wina]], [[Austria]]|26|4|1889|[[Cambridge, Cambridgeshire|Cambridge]]|29|4|1951}})<ref>http://global.britannica.com/EBchecked/topic/646252/Ludwig-Wittgenstein</ref> inggih punika salah satunggaling [[filsuf]] paling kagungan prabawa wonten ing abad 20 lan kagungan kontribusi ingkang ageng wonten ing [[filsafat basa]], [[filsafat matematika]]<ref>http://www-history.mcs.st-and.ac.uk/Mathematicians/Wittgenstein.html</ref>, lan [[logika]]. Piyambakipun kagungan pamanggih bilih perkawis filsafat sajatosipun minangka perkawis basa.<ref>http://www.iep.utm.edu/wittgens/</ref>
 
Ludwig Wittgenstein minangka filsuf ingkang miyos wonten ing [[Austria]] ingkang lajeng nglajengaken studinipun wonten ing [[Inggris]]. Karya wiwitanipun, [[Tractatus-Logico-Philosophicus]] kagungan prabawa ingkang ageng sanget wonten ing gerakanobahan [[Lingkaran Wina]], utaminipun [[Ruldof Carnap]] lan [[Moritz Schick]].
 
Piyambakipun minangka satunggaling murid [[Bertrand Russell]], salah satunggaling [[filsuf]] [[Inggris]] ingkang kawéntar ing [[Universitas Cambridge]], ingkang kagungan prabawa ageng sanget wonten ing pandangan ing ngajeng. Wittgenstein mulang wonten ing [[Trinity College, Cambridge]] lan dumugi pungkasaning gesang dumunung wonten ing kutha punika.
352.737

besutan