Psikokinesis: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
→‎top: gerakan -> obahan using AWB
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku (5) using AWB)
c (→‎top: gerakan -> obahan using AWB)
[[Gambar:STANISLAWA TOMCZYK.jpg|thumb|Stanisława Tomczyk meragakaké Makro-PK dikendalikaké hipnosis déning Julian Ochorowicz.]]
'''Psikokinesis''' (saka [[basa Yunani]] ψυχή, "psyche", artiné ''pikiran, jiwa, ati, utawa napas''; lan κίνησις, "kinesis", brarti ''gerak, gerakanobahan''; harfiah "pikiran-gerakanobahan"), ya iku kamampuan manipulasi objek fisik namung modal pikiran. Objek iku isa kayata benda utawa awak dimanipulasi saka jarak kang adoh. Salah sijiné bentuké ya iku psikokinetik '''''metal-bending''''', yakuuwi efek psikokinetik marang benda-benda logam kayata kunci, sendok, peso utawa sajinisé.
 
Meski biasané ''fenomena psikokinesis'' iki sadhurungé wis direncanakaké. Nanging ana uga ''fenomena psikokinesis'' kang kadadian tanpa siap-siap. Miturut para ahli parapsikologi, manawa ana kadadean kang bebayani utawa gawé wedi lan mretegan banget, awak bisa ngetokaké ''daya psikokinetik''. Misalé kaya mecahaké kaca nalika kewéden. Kuwi mau kasil saka ''daya psikokinetik'' kang metu saka awaké dhewe.<ref name=psikokinesis>[http://psikologi-online.com/psikokinesis-apakah Psikokinesis: Apakah? Psikologi-Online]</ref>{{br}}
352.737

besutan