Energi kinetis: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
→‎top: gerakan -> obahan using AWB
c (→‎top: éjaan using AWB)
c (→‎top: gerakan -> obahan using AWB)
 
'''Energi kinetis''' utawi '''energi gerak''' (ugi dipunsebat '''energi kinetik''') inggih punika [[energi]] ingkang dipungadahi déning benda amergi [[gerak]]nipun.
Energi kinetik inggih punika suatu benda energi timbul saking sebuah amargi gerakanobahan.<ref>http://id.shvoong.com/exact-sciences/mathematics/2286696-pengertian-energi-kinetis/#ixzz2JhlAgCy7</ref>
Energi kinetis sebuah benda dipundefinisiken dados ''[[usaha mekanik|usaha]] ingkang dipunbetahaken kangge gerakaken benda kaliyan [[massa]] katamtu saking kahanan mendel ngantos gayuh [[kecepatan]] katamtu''.
 
352.737

besutan