Fosfolipid: Béda antara owahan

6 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
c
→‎top: béntuk (saltik) -> wujud using AWB
c (éjaan using AWB)
c (→‎top: béntuk (saltik) -> wujud using AWB)
[[Gambar:Phosphatidyl-Choline.svg|thumb|185px|[[Fosfatidil kolin]] adalah komponen utama [[lesitid]], yang juga merupakan sumber [[kolin]] dalam sintesis asetilkolin dalam kolinergik neuron]]
 
'''Fosfolipid''' utawi ''phospholipid'' inggih punika [[glisérida]] ingkang ngandung [[fosfor]] ing béntukwujud [[Èstér]] asam [[fosfor]]. Punia fosfolipid sagéd dipunwastani [[[fosfogliserida]].<ref>Sumber: http://id.shvoong.com/tags/fosfolipid/#ixzz28fjOQHpp</ref>(dipununduh Tanggal 9 Oktober 2012)
Fosfolipid inggih punika suatu [[glisèrida]] ingkang ngandung [[fosfor]] ing béntukwujud [[Èstér]] asam [[fosfor]].<ref name="ftpitp09.blogdetik.com">http://ftpitp09.blogdetik.com/files/2010/05/struktur-dan-klasifikasi-lipid.pdf</ref>(dipununduh Tanggal 9 Oktober 2012)
fosfolipid inggih punika kalih asam lémak lan gugus [[fosfat]] ingkang gégayutan kaliyan molékul [[gliserol]]. Komponén utami mémbran biologi.<ref name="ftpitp09.blogdetik.com"/>(dipununduh Tanggal 9 Oktober 2012)
fosfolipid inggih punika suatu [[glisarida]] ingkang ngandung [[fosfor]] ing béntukwujud [[Èstér]] asam [[fosfot]]. Sakménika fosfolipid inggih punika [[fosfoglisèrida]]. Sényawa-sényawa ing golongan [[fosfoglisérida punika sagéd dipuntingali dados [[dérivat]] asam alfa [[fosfatidat]]. Gugus ingkang dipupunikatikaliyan asam [[fosfatidat]] antawisipun [[kolin]], [[Ètanolamina]], [[sèrin]] saha [[inositol]]. Ing punika sényawa kalébét fosfolipid inggih punika [[fosfatidiletanolamina]], [[fosfatidelserin]] saha [[fosfatidilinositol]].
 
== Sifatipun ==
348.872

besutan