Mekah: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
c
→‎top: shalat, solat -> salat using AWB
(→‎Geografis: éjaan using AWB)
c (→‎top: shalat, solat -> salat using AWB)
[[Gambar:Kaaba Mecca.jpg|thumb|Dedonga ing mburiné [[Maqam Ibrahim]], sangarepé lawang Ka'bah]]
'''Mekkah''' utawa '''Makkah Al Mukarromah''', [[basa Arab]]: (<big>''' مكة المكرمة'''</big>) uga dikenal minangka '''Makkah''' ya iku kutha utama ing [[Saudi Arabia]] kang dadi tujuan utama kaum [[Muslim]]in jroning [[ibadah kaji]]. Ing Mekkah dumunung bangunan utama [[Ka'bah]] kang dadi pathokan arah [[kiblat]] kanggo [[shalatsalat]] kaum muslimin ing saindhenging jagad sarta prosesi Ibadah haji. Kautaman kutha Mekkah, saliyané panggonan lahiré Nabi [[Muhammad]] SAW, uga anané [[Masjid Al Haram]] lan Ka'bah ing njeroné, kacetha ing sabda Nabi:
 
:''"Shalat ing Masjidil Haram nduwèni pahala 100000 x"''
352.737

besutan