Walter Scott: Béda antara owahan

2.600 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(Kaca anyar: Sir Walter Scott ya iku sastrawan, penyair, sejarawan, juru tulis biografi saka Skotlandia. Bapake ya iku pengacara. Ibune anak dhokter. Kawit cilik, dheweke ngrungokake cerita saka...)
 
{{Infobox Person
Sir Walter Scott ya iku sastrawan, penyair, sejarawan, juru tulis biografi saka Skotlandia.
|name = Walter Scott
|image =
|imagesize =
|caption =
|pseudonym =
|birthname =
|birth_date = [[15]] [[Agustus]] [[1771]]
|birth_place = [[Edinburgh]], [[Skotlandia]]
|death_date = [[21]] [[September]] [[1832]]
|death_place = [[Abbotsford]], [[Roxburgh]], [[Skotlandia]]
|occupation = [[Sastrawan]], [[sejarawan]]
|nationality = [[Skotlandia]]
|ethnicity =
|citizenship =
|period =
|genre =
|subject =
|movement =
|notableworks =
|parents =
|spouse = [[Charlotte Carpenter]]
|partner =
|children =
|relatives =
|influences =
|influenced =
|awards =
|signature =
|website =
|portaldisp =
}}
 
'''Sir Walter Scott''' ya iku sastrawan, penyair, sejarawan, juru tulis biografi saka [[Skotlandia]].<ref name="WS bc">{{cite web|url=https://www.britannica.com/biography/Sir-Walter-Scott-1st-Baronet|title=Sir Walter Scott, 1st Baronet: Scottish Writer|last=The Editors of Encyclopædia Britannica|first=|date=|publisher=britannica.com|accessdate=4 September 2016}}</ref><ref name="WS bbc">{{cite web|url=http://www.bbc.co.uk/programmes/profiles/6ybQ7x2H4s0LF0ZlL8jKj0/walter-scott|title=Walter Scott|last=|first=|date=2016|publisher=bbc.co.uk|accessdate=4 September 2016}}</ref>
Bapake ya iku pengacara.
Lair ana [[Edinburgh]], [[Skotlandia]], tanggal [[15]] [[Agustus]] [[1771]].<ref name="WS bc"/>
Ibune anak dhokter.
Séda ana [[Abbotsford]], [[Roxburgh]], [[Skotlandia]], tanggal [[21]] [[September]] [[1832]].<ref name="WS bc"/>
 
BapakeBapaké ya iku pengacara.<ref name="WS bc"/>
Kawit cilik, dheweke ngrungokake cerita saka perbatasan Skotlandia, banjur sregep macani geguritan, lakon, dongeng, lan roman.
Ibuné anak dhokter.<ref name="WS bc"/>
Dheweke pinter ngeling-eling lan ngutip geguritan, kang marakake gumune para pelancong ana dhaerah kana.
 
Cilikané, dhèwèké urip ana Edinburgh, kerep-kerep dolan menyang perternakané simbahé, [[Robert Scott]], ana [[Tweeddale]] ing Perbatasan.<ref name="WS bbc"/>
Eksplorasine ngenani desa tangga ngrembakakake tresnane marang kaendahan alam lan apresiasi perjuangan sejarah para leluhur Skotlandia.
Saka kana, dhèwèké ngerti sejarah kulawargané, lan budaya umum Perbatasan.<ref name="WS bbc"/>
Kawit cilik, dhewekedhèwèké ngrungokakengrungokaké cerita saka perbatasan Skotlandia, banjur sregep macani geguritan, lakon, dongengdongèng, lan roman.<ref name="WS bc"/>
DhewekeDhèwèké pinter ngeling-eling lan ngutip geguritan, kang marakakemarakaké gumunegumuné para pelancong ana dhaerahdhaérah kana.<ref name="WS bc"/>
EksplorasineÈksplorasiné ngenani desadésa tangga ngrembakakakengrembakakaké tresnane marang kaendahankaéndahan alam lan apresiasiaprésiasi perjuangan sejarah para leluhur Skotlandia.<ref name="WS bc"/>
Dhèwèké mlebu Edinburgh High School, banjur [[Edinburgh University]] njipuk gelar sarjana hukum.<ref name="WS bbc"/>
 
Dhèwèké wiwitan nulis umur 25 taun, sepisanan nerjemahaké karya saka basa [[Jerman]], banjur ngalih ana karya geguritan.<ref name="WS bbc"/>
https://www.britannica.com/biography/Sir-Walter-Scott-1st-Baronet
 
Taun [[1797]], dhèwèké mbojo karo [[Charlotte Carpenter]], duwé anak papat.<ref name="WS bbc"/>
Limang taun sawisé, dhèwèké nerbitaké kumpulan balada Skotlandia, ''The Minstrelsy of the Scottish Borders'', telung volumé.<ref name="WS bbc"/>
Iku dadi pituduh purwané ngugemi Skotlandia lan sejarah saka sudut pandhang sastra.<ref name="WS bbc"/>
 
==Cathetan Suku==
{{Reflist}}
 
==Pranala Njaba==
*[https://www.britannica.com/biography/Sir-Walter-Scott-1st-Baronet Biografi ana britannica.com]
 
[[Kategori:Sastrawan]]
[[Kategori:Penyair]]
[[Kategori:Sejarawan]]
[[Kategori:Skotlandia]]
837

besutan