Kali Sindu: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(éjaan using AWB)
}}
 
'''Kali Sindu''' {[[Urdu]]: {{lang|urd|سندھ}} '''''Sindh'''''; [[Sindhi language|Sindhi]]: {{lang|snd|سنڌو}} '''''Sindhu'''''; [[Punjabi language|Punjabi]] (Shahmukhi: سندھ, Gurmukhi: ਸਿੰਧੂ) '''''{{IAST|Sindhu}}'''''; [[Hindi]] andlan [[Sanskritbasa Sangsekerta|Sangsekerta]]: सिन्धु '''''{{IAST|Sindhu}}'''''; [[Pèrsinbasa languagePèrsin|Pèrsin]]: '''{{lang|fas|Hindu}}'''حندو ; [[Pashtobasa languagePashto|Pashto]]: '''{{lang|pus|Abasin}}''' ّآباسن"''Bapaké Kali-kali''"; [[Tibetanbasa languageTibetan|Tibetan]]: '''{{lang|tib|Sengge Chu}}''' "''Kali Singa''"; [[Chinesebasa languageCina|ChineseCina]]: {{lang|zh|印度}} '''''Yìndù'''''; [[Greekbasa languageYunani|GreekYunani]]: Ινδός '''''Indos'''''} iku kali kang paling dawa lan wigati ing [[Pakistan]]. Kali iki minangka kang paling dawa lan nomer telu paling gedhé ing babagan iliné banyu saben taun, ing anak bawana India (''[[Indian subcontinent]]''). Wong Iggris biasa njenengaké 'India' kanggo kabèh anak bawana, adhedhasar sebutan kali iki. Asal sumber kali iki ing dhataran [[Tibetan Plateau|Tibetan]] ing sacedhaké [[Tlaga Mansarovar]]. Kali Indus mili ngliwati dhistrik [[Ladakh]] ing [[Jammu & Kashmir]] lan laladan lor [[Pakistan]], mili terus sabanjuré mangidul tumuju menyang [[Segara Arabia]] cedhak kutha pelabuhan [[Karachi]]. Dawané kali watara 3,180 kilometer (1,976 mil). Laladan kang digaringaké déning kali iki jembaré luwih saka 1,165,000 km<sup>2</sup> (450,000 mil<sup>2</sup>). Ilèn banyu rata-rata watara 207 km<sup>3</sup>.
 
Miwiti saka panggonan kang dhuwur ing donya kanthi lèlèhan ès ([[glaciers]]), kali iki mènèhi warna tumrap ékosistem kang arupa alas kanthi hawa kang sedhengan, [[dhataran]] lan laladan kang gersang. Bebarengan karo kali [[Kali Chenab|Chenab]], [[Kali Ravi|Ravi]], [[Kali Sutlej|Sutlej]], [[Kali Jhelum|Jhelum]], [[Kali Beas|Beas]] lan kali mati [[Kali Sarasvati|Sarasvati]], kali Sindu maujud dadi delta ''[[Sapta Sindhu]]'' ("Kali Pitu") ing propinsi [[Sindh]] ing Pakistan. Kali iki nduwèni 20 anak kali utama.
301

besutan