Téori impunan: Béda antara owahan

81 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (Cahyo Ramadhani ngalih kaca Téori himpunan nyang Téori impunan: njawakaké)
-->
[[Image:Venn A intersect B.svg|thumb|right|A [[Venn diagram]] illustrating the [[intersection (set theory)|intersection]] of two [[set (mathematics)|sets]].]]
'''Téori himpunanimpunan''' iku cabangcawang [[logika matématika]] sing nyinaoni [[Himpunan (matématika)|himpunanimpunan]], kang ora resminé yaikuya iku kumpulan barang. Senajan sembarang tipe obyèk bisa diklumpukakediklumpukaké menyangdadi himpunanimpunan, téori himpunanimpunan digunakaké paling kerebkerep kanggo obyek sing cocog kanggo matématika. Basa téori himpunanimpunan bisa digunakakedigunakaké ing ukara saklawasésalawasé kabehkabèh [[objèk matématika]].
 
PangkajianKajian modhèrnmodhèren téori himpunanimpunan iki diwiwiti deningdéning [[Georg Cantor]] lan [[Richard Dedekind]] ing 1870-an. Sawisé ditemokaké [[Paradhoks téori himpunan|paradhoks]] ing [[téori himpunan naif|téori impunan naif]], akehakèh sistem aksiom padha diajokaké ing awal abad rong pulohpuluh, sing paling misuwur yaikuya iku [[Téori himpunan Zermelo-Fraenkel|aksiomaaksiom Zermelo-Fraenkel]], nganggo [[aksiom pilihan|aksioma pilihan]].
 
Téori himpunanimpunan umum digunaakédigunakaké minangka sistem [[Dhasar matématika|dhasar kanggo matématika]], utamané ing wangun [[téori himpunan Zermelo-Fraenkel|téori impunan Zermelo-Fraenkel]] karo aksiom pilihan. SaknjabaneSajabane perankagunan dhasaré, téori himpunanimpunan iku cabangcawang matématika dhewedhéwé, kanthi masyarakatmasarakat risètriset sing aktif. RisètRiset kontemporerkontemporèr saka téori himpunanimpunan kalebu topik kang werna-werna, saka struktur garis [[wilangan réal]] nganti nyinaoni [[konsistènsi]] saka [[kardinal gedhé|kardhinal gedhé]].
 
==Cathetan==
63.840

besutan