Gregor Mendel: Béda antara owahan

28 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
→‎top: + kat using AWB
c (→‎top: + kat using AWB)
'''Gregor Johann Mendel''' ({{lahirmati|[[Hynčice]] (Heinzendorf bei Odrau), [[Kakaisaran Austria]] (sapuniki mlebet Républik [[Ceko]])|20|7|1822|[[Brno]], [[Kakaisaran Austria-Hungaria]] (sapuniki Ceko)|6|1|1884}}) dipunsepakati minangka Bapak Pangadeg Genetika. Manggèn ing Brno (Jerman: Brunn), [[Austria]] (sapuniki bagéyan saking Républik [[Ceko]]), panjenenganipun punika satunggiling [[rahib]] [[Katulik]] ingkang ugi mucal dhateng sekolah. Raos péngin mangertosipun ingkang inggil nuntun panjenenganipun nglampahi pedamelan pasilangan lan pamurnèn tanduran [[ercis]]. Liwat pacobènipun puniki panjenenganipun nyimpulaken sapérangan aturan ('hukum') ngenani pawarisan sifat ingkang dipuntepangi kanthi nami [[Hukum Pawarisan Mendel]].
 
{{bio-stub}}
{{commons|Gregor Mendel}}
 
{{DEFAULTSORT:Mendel, Gregor}}
 
[[Kategori:Genetika]]
[[Kategori:Winasis Austria]]
[[Kategori:100 Tokoh miturut Michael H. Hart]]
[[Kategori:Artikel mawi basa krama]]
[[Kategori:Kalairan 1822]]
 
 
{{bio-stub}}
352.737

besutan