Mike Dalton (Romo): Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
→‎top: ganti kat using AWB
c (Bot: Migrating 2 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q4259399 (translate me))
c (→‎top: ganti kat using AWB)
Dalton dipunangkat dados Romo tanggal [[21 Mei]] [[1932]]. Ing taun [[1939]], awal dumadosipun [[Perang Donya II]], panjenenganipun selaras kaliyan kersanipun piyambak nggabung kaliyan [[Essex Scottish Regiment]] Angkatan Perang Kanada lan njibah ing [[Inggris]], [[Prancis]], [[Belgia]], [[Walanda]] lan [[Jerman]]. Senadyan panjenenganipun saged ngèndhani garis ngajeng amargi yuswa lan posisinipun, nanging Dalton nelakaken jejibahanipun punika kanggé ngladosi.
 
Dalton asring makarya ing garis ngajeng militèr lan asring mlampah sesarengan pasukanipun, mbetakaken gegamanipun menawi sami kesel. Dalton asring ngginakaken Jipipun, asring ugi nglanggar peraturan, nuju garis ngajeng peperangan kanggé mirengaken pangakenan dosa.
 
Dalton ugi sesarengan Essex Scottish Regiment salebeting [[Serangan Dippe]] ingkang pungkasanipun ngenes sanget. Dalton tumut ing misi sepindhah lan angka kalih nanging titah kanggé ndharat dipunbatalaken. Amargi rapat Romo, panjenenganipun boten rawuh ing misi kaping 3 ingkang kasil ndharat. Nalika mireng regimèn kasebat ndharat tanpa piyambakipun, piyambakipun ngupados dipunidinaken tumut, nanging panyuwunanipun dipuntulak. Namung 44 saking 588 tiyang ingkang ndharat ing Dieppe kasil wangsul malih, sisanipun kaperjaya utawi kacipeng. Jejibahanipun Dalton maringi pirsa dhumateng kulawarga ingkang pejah.
[[Kategori:Wong Kanada sajroning Perang Donya II]]
[[Kategori:Romo Katulik]]
[[Kategori:LairKalairan 1902]]
[[Kategori:Pati 2009]]
[[Kategori:Artikel mawi basa krama]]
352.737

besutan