Basa Polen: Béda antara owahan

39 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
Polen using AWB
c (Cahyo Ramadhani ngalih kaca Basa Polski nyang Basa Polen)
(Polen using AWB)
{| cellpadding="2" cellspacing="0" style="vertical-align:top;float:right;width:300px;border:1px solid #ccc;margin-left:1em;"
! colspan="2" style="background-color:lawngreen;font-size:120%;" |Basa PolandiaPolen
|-
| style="vertical-align:top;border-bottom:1px solid #ccc;" | Dipituturaké ing:
|-
| style="vertical-align:top;border-bottom:1px solid #ccc;" | Negara:
| style="border-bottom:1px solid #ccc;" | [[PolandiaPolen]]
|-
! colspan="2" style="background-color:lawngreen;" |Klasifikasi:
|style="background-color:#A9BEC7;"|  
|style="background-color:#A9BEC7;"|  
|'''Basa PolandiaPolen'''
|}
|}
'''Basa PolandiaPolen''' utawa '''Basa Polski''' (''język polski'', ''polszczyzna'') iku [[basa resmi]] [[PolandiaPolen]]. Basa iki paling akèh dipituturaké ing PolandiaPolen lan basa Slavia Kulon sing paling akèh dipituturaké. Saliyané iku basa iki basa Slavia sing paling gedhé nomer loro sawisé [[basa Rusia]]. Basa iki salah sijiné basa sing paling angèl disinaoni amarga tatabasané njlimet banget.
 
Basa PolandiaPolen cacahé penutur ana 38,5 yuta jiwa. Saliyané ing PolandiaPolen dhéwé para panutur uga bisa ditemokaké ing kiwa-tengening nagara PolandiaPolen.
 
== Distribusi géografis ==
Kurang luwih 97% pedunung PolandiaPolen nyatakaké basa Polski minangka basa ibuné. Saliyané ing PolandiaPolen, para penutur basa iki uga ditemokaké ing nagara-nagara saindhengé kayata Lituania, Belarus, Ukraina lan uga Jerman.
 
== Dialèk basa Polski ==
== Uga delengen ==
* [[Basa Silesia]]
* [[Wikibooks:Kursus dhasar basa PolandiaPolen]]
 
== Pranala njaba ==
 
[[Kategori:Basa Slavia]]
[[Kategori:Basa ing PolandiaPolen|Polski]]
 
 
348.872

besutan