Wrocław: Béda antara owahan

18 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
Polen using AWB
c (→‎top: éjaan using AWB)
(Polen using AWB)
! colspan="2" | Katrangan cekak
|- style="background: #ffffff;"
| [[Provinsi ing PolandiaPolen|Provinsi]]: || ''[[Provinsi Silesia Hilir|Silesia Hilir (dolnośląskie)]]''
|- style="background: #ffffff;"
| Jembar: || 292,9 [[kilometer persegi|km²]]
| Walikutha: || Rafał Dutkiewicz
|}
''' Wrocław ''' (pocapané [{{IPA|'vrɔtswaf}}]; [[basa Jerman|Jerman]]: '''''Breslau''''') iku kutha sing paling gedhé kaping papat ing PolandiaPolen yèn ditilik saka cacahé padunungé. Cacahé ana mèh 640.000 jiwa. Kutha iki kutha krajan ''[[Województwo dolnośląskie]]'' (provinsi Silesia Ilir). Saliyané iku kutha iki pusat Kauskupan Agung lan Diocese Protestan. Ing kutha iki uga akèh sekolah-sekolah dhuwur lan universitas, lembaga-lembaga sains saha akèh téater serta muséum. Kutha iki pusat budaya Silesia. Ing Wrocław akèh pabrik-pabrik mesin lan métal.
 
Wrocław papané ana ing pinggiring kali [[Oder]] (Odra). Kutha iki dibagi dadi rong bagéyan déning kali iki.
Kutha iki nduwé sajarah dawa lan dikuwasani nagara sing béda-béda. Saka taun [[1919]]–[[1945]] Wrocław iku dadi kutha krajané provinsi Prusia, [[provinsi Niederschlesien]].
 
Ing pungkasané [[Perang Donya II]], kutha iki dibedhah déning [[Tentara Abang]] [[Uni Sovyet|Uni Sovyèt]] lan sawisé taun 1945 diserahaké marang PolandiaPolen, dadi kompènsasi tlatah PolandiaPolen ing sisih wétan sing dicaplok Uni Sovyèt ([[Belarus]] lan [[Ukraina]]). Padunung Jerman ing kutha iki padha diusir kabèh, sanadyan sawisé iku isih ana wong Jerman manggon ing kutha iki. Kutha iki banjur dileboni wong-wong saka PolandiaPolen, utamané saka kutha [[Lwów]] sing dicaplok Uni Sovyèt.
 
== Klub-klub Ulah raga ==
{{Silesia Hilir}}
 
[[Kategori:Kutha ing PolandiaPolen]]
350.349

besutan