Słubice: Béda antara owahan

24 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
Polen using AWB
c (éjaan using AWB)
(Polen using AWB)
|- style="background: #ffffff; text-align: center;"
| style="width: 145px;" | [[Gambar:POL Słubice COA.svg|140px|Lambang {{PAGENAME}}]]<br><small>[[Lambang {{PAGENAME}}]]</small>
| style="width: 145px;" | [[Gambar:Lokasi Slubice.PNG|160px|Lokasi {{PAGENAME}} ing PolandiaPolen]]
|-
! colspan="2" | Data dasar
[[Gambar:Slubice_Oderbruecke.jpg|thumb|Pamandhangan saka kreteg sing ngliwati kali [[Oder]] saka arah Jerman]]
 
'''Słubice''' ([{{IPA|swuˈbiʦɛ}}], [[basa Jerman|Jèrman]]: ''Dammvorstadt'') iku sawijining kutha sing papané ana ing sisih kuloné [[PolandiaPolen]] ing pinggiring kali [[Oder]]. Kutha iki nduwé padunung 25.000 jiwa. Nganti taun [[1945]], kutha iki bagéyan wétan kutha [[Frankfurt an der Oder]] (''Dammvorstadt'', ''Gartenstadt''). Jeneng Słubice iku éjaan [[basa PolandiaPolen|basa PolandiaPolen modhèrn]] kanggo ''Zliwitz'', sawijining désa sing disebut ing piagem kutha [[Frankfurt]] sing ditulis ing tahun [[1253]].
 
==Sithik bab kutha iki==
Saiki iki ing kutha Słubice ana pos pawatesan (pos perbatasan) sing wigati dhéwé antara [[PolandiaPolen]] lan [[Jerman]] kanggo montor lan [[sepur]] (ing [[Kunowice]], kutha cilik cedhak kéné). Słubice iku uga Pusat Sains [[PolandiaPolen-Jerman]] [[Collegium Polonicum]]. Para tamu saka Jèrman, utamané saka ''Frankfurt an der Oder'', kutha-kutha liyané ing [[Brandenburg]], lan [[Berlin]] seneng marani Basar ("Pasar PolandiaPolen") lan nukoni [[rokok]] sing luwih murah nèng kana (ing dalan ul. Jedności Robotniczej). Nanging para "wisatawan bènsin" uga faktor penunjang [[ékonomi]] lokal sing wigati. Saliyané iku [[prostitusi]] uga nunjang ékonomi lokal. Akèh [[bordhil]] ing kana sing diparani para wisatawan [[Jèrman]].
 
== Gmina ==
*'''(pl) (de)''' [http://www.slubice.pl Situs wèb resmi]
 
[[Kategori:Kutha ing PolandiaPolen]]
351.333

besutan