Basa Polen: Béda antara owahan

1.045 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(Polen using AWB)
== Distribusi géografis ==
Kurang luwih 97% pedunung Polen nyatakaké basa Polski minangka basa ibuné. Saliyané ing Polen, para penutur basa iki uga ditemokaké ing nagara-nagara saindhengé kayata Lituania, Belarus, Ukraina lan uga Jerman.
 
== Panulisan ==
{| class="wikitable"
|
{| class="wikitable"
!Aksara
!Araning
Polen
!Wuni aksara
mawa cara
 
Jawa
!Pertalan aksara
mawa cara Jawa
|-
|A a
|a
|a
|A a
|-
|Ą ą
|o nosowe
|ong
|Ang ang
|-
|B b
|be
|bé
|B b
|-
|C c
|ce
|tsé
|Ts ts
|-
|Ć ć
|cie
|ts'
|Ts' ts'
|-
|D d
|de
|dé
|Dh dh
|-
|E e
|e
|É é
|-
|Ę ę
|e nosowe
|én
|E e
|-
|F f
|ef
|éf
|F f
|-
|G g
|gie
|gé
|G g
|-
|H h
|ha
|hé
|H h
|-
|I i
|i
|i
|I i
|-
|J j
|jot
|yé
|Y y
|-
|K k
|ka
|ka
|K k
|-
|L l
|el
|èl
|L l
|-
|Ł ł
|eł
|èw
|W w utawa L l
|}
|
|
|
{| class="wikitable"
!Aksara
!Araning
Polen
!Wuni aksara
mawa cara
 
Jawa
!Pertalan aksara
mawa cara Jawa
|-
|M m
|em
|èm
|M m
|-
|N n
|en
|èn
|N n
|-
|Ń ń
|eń
|èny
|Ny ny
|-
|O o
|o
|o
|O o
|-
|Ó ó
|o kreskowane
|u
|U u
|-
|P p
|pè
|pé
|P p
|-
|R r
|ér
|ér
|R r
|-
|S s
|és
|és
|S s
|-
|Ś ś
|ésy
|ésy
|S s
|-
|T t
|tè
|té
|T t
|-
|U u
|u
|u
|U u
|-
|W w
|vè
|vé
|V v
|-
|Y y
|igrèk
|e
|E e
|-
|Z z
|zèt
|zé
|Z z
|-
|Ź ź
|zièt
|zié
|Z z
|-
|Ż ż
|zhèt
|zhé
|Z z
|}
|}
 
== Dialèk basa Polski ==
238

besutan