Basa Polen: Béda antara owahan

23 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
ngrapèkaké
(ngrapèkaké)
== Panulisan ==
Aksara alfabèt ing basa Polenan iku méh padha karo alfabet sing di''adopsi'' basa Jawa. Bedane ana ing wuni, gabungan aksara (digraf) lan cerek ing aksara.
{|
|
{| class="wikitable" style="text-align:center;"
!Aksara
!Araning
Polen
!Wuni aksara
mawa cara
 
{| class="wikitable" style="text-align:center;"
Jawa
! Aksara
!Pertalan aksara
! Araning Polen
mawa cara Jawa
! Wuni aksara mawa cara Jawa
! Pertalan aksara mawa cara Jawa
|-
|A a
|W w utawa L l
|}
| ||
| valign="top" |
{| class="wikitable" style="text-align:center;"
!Aksara
!Araning
Polen
!Wuni aksara
mawa cara
 
{| class="wikitable" style="text-align:center;"
Jawa
! Aksara
!Pertalan aksara
! Araning Polen
mawa cara Jawa
! Wuni aksara mawa cara Jawa
! Pertalan aksara mawa cara Jawa
|-
|M m
|zhé
|Z z
|}
|}
 
62.958

besutan