Basa Polen: Béda antara owahan

29 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
(ngrapèkaké)
Aksara alfabèt ing basa Polenan iku méh padha karo alfabet sing di''adopsi'' basa Jawa. Bedane ana ing wuni, gabungan aksara (digraf) lan cerek ing aksara.
 
{|
|
{| class="wikitable" style="text-align:center;"
! Aksara
! Araning Polen
! Wuni aksara mawa cara Jawa
! Pertalan aksara mawa cara Jawa
! Pertalan aksara
mawa cara Jawa
|-
|A a
|W w utawa L l
|}
| ||
 
|valign=top|
{| class="wikitable" style="text-align:center;"
! Aksara
! Araning Polen
! Wuni aksara mawa cara Jawa
! Pertalan aksara mawa cara Jawa
! Pertalan aksara
mawa cara Jawa
|-
|M m
|zhé
|Z z
|}
|}
 
238

besutan