Basa Polen: Béda antara owahan

672 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎Panulisan: nambahi dwaksara (digraf) lan ngowahi format
(→‎Panulisan: nambahi dwaksara (digraf) lan ngowahi format)
 
== Panulisan ==
Aksara alfabèt ing basa Polenan iku wuniné sarupa lan ana gathukané karo aksara sing dikanggo [[Kulawarga basa Slavika|basa Slavi]] liyané. Alfabèté méh padha karo alfabetalfabèt sing di''adopsi'' basa Jawa. BedaneBédané ana ing wuni, gabungan aksaradwaksara (digraf) lan cerek ing aksara.
 
{|
|}
|}
Dwaksara umumé digunaké kanggo nyerat swara usekan (frikatif) lan jeblugan (afrikat). Antara dwaksarané yaiku:
* usekan:
** '''rz'''; wuniné rzhe utawa /ʐ/, /ʂ/ dipertal dadi r
* jeblugan:
** '''ch'''; wuniné kaya ch ing Sebastian Ba'''ch''' utawa /x/ dipertal dadi h
** '''cz'''; wuniné ce utawa /tʂ/ dipertal dadi c
** '''dz'''; wuniné je utawa /dz/, /ts/ dipertal dadi j
** '''dź'''; wuniné jie utawa /dʑ/, /tɕ/ dipertal dadi j
** '''dż'''; wuniné jhe utawa /dʐ/, /tʂ/ dipertal dadi j
** '''sz'''; wuniné she utawa /ʂ/ dipertal dadi s
 
== Dialèk basa Polski ==
238

besutan