Kamaharajan Rum: Béda antara owahan

15 bèt wis dibusak ,  6 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
cTidak ada ringkasan suntingan
cTidak ada ringkasan suntingan
|+ <font size=+1>'''Imperium Romanum'''</font>
|-
| align=center colspan=2 |''Karajan NgerumRum''
|-
| align=center colspan=2 | [[Gambar:LocationRomanEmpire.png]]<center><small>''Kakaisaran Romawi nalika jaya-jayané ([[117]] Masehi)''</small></center>
|-
| colspan=2 align=center | [[Motto]]:<br />''"[[Senatus Populusque Romanus]]"''<br />(''[[Basa Latin]]: "Senat lan Rakyat NgerumRum")''
|-
| [[Basa Resmi]]
|-
| [[Agama]]
| Pagan NgerumRum, [[Yahudi]], [[Kristen]], Pagan Mesir lsp.
|-
| [[Kutha krajan]] || [[Roma]] lan banjur [[Konstantinopel]]
|}
 
'''Kasésaran NgerumRum''' ([[Latin]]: ''IMPERIVM ROMANVM'' utawa ''Imperium Romanum'') iku sawijining entitas pulitik ing Mediterania kang gedhé dhéwé sing tau ana. Sajarah entitas pulitik iki wiwité saka didegakéné kutha [[Roma]] ing [[Italia|Itali]] ing taun [[753 SM]]. Wewengkon jajahané kalebu pulo Britania ing ujung kulon nganti [[Mesir]] ing kidul lan [[Mesopotamia]] ([[Irak]]) ing ujung wétan. Kasésaran iki dibedhah déning wong-wong Barbaria ing taun [[476]] (CDLXXVI). Prabawa kasésaran iki nganti tekan [[Asia]]. Konon nagara [[Funan]] ing [[Vietnam]] uga kena prabawa Kesésaran NgerumRum nganti ngetokaké mata dhuwit standar.
 
=== Daftar Provinsi ===
238

besutan