Kamaharajan Rum: Béda antara owahan

13 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
cTidak ada ringkasan suntingan
cTidak ada ringkasan suntingan
| align=center colspan=2 |''Karajan Rum''
|-
| align=center colspan=2 | [[Gambar:LocationRomanEmpire.png]]<center><small>''KakaisaranKamaharajan RomawiRum nalika jaya-jayané ([[117]] Masehi)''</small></center>
|-
| colspan=2 align=center | [[Motto]]:<br />''"[[Senatus Populusque Romanus]]"''<br />(''[[Basa Latin]]: "Senat lan Rakyat Rum")''
|-
| [[Kepala Nagara]]
| Raja -> Konsul -> SésarMaharaja
|-
| [[Wewengkon]] || ...
|}
 
'''KasésaranKamaharajan Rum''' ([[Latin]]: ''IMPERIVM ROMANVM'' utawa ''Imperium Romanum'') iku sawijining entitasèntitas pulitik ing MediteraniaMeditèrani kang gedhé dhéwé sing tau ana. Sajarah entitasèntitas pulitik iki wiwité saka didegakéné kutha [[Roma]] ing [[Italia|Itali]] ing taun [[753 SM]]. Wewengkon jajahané kalebu pulo Britania ing ujung kulon nganti [[Mesir]] ing kidul lan [[Mesopotamia]] ([[Irak]]) ing ujung wétan. KasésaranKamaharajan iki dibedhah déning wong-wong Barbaria ing taun [[476]] (CDLXXVI). Prabawa kasésarankamaharajan iki nganti tekan [[Asia]]. Konon nagara [[Funan]] ing [[Vietnam]] uga kena prabawa KesésaranKemaharajan Rum nganti ngetokaké mata dhuwit standarstandhar.
 
=== Daftar Provinsi ===
Daftar ''Provinciae'' (provinsi) RomawiRum ing basa Latin:
 
* [[Achaea]]
* [[Armenia|Arménia]]
* [[Armorica]]
* [[Bithynia]]
238

besutan