Basa Polen: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
c
|glottorefname=Polish
}}
'''Basa Polen''' utawa '''basa Polski''' (''język polski'', ''polszczyzna'') iku [[basa resmi]] [[Polen]]. Basa Polen digolongaké sajroning [[basa Slav Kulon]], saklumpuk karo basa [[Basa Céko|Ceski]], [[Basa Slowakia|Slowak]], Kasubi, Sorbi-asorilir, Sorbi-dhuwurulu lan Polabi. Basa iki akèh dipituturaké ing Polen lan dadi basa Slav Kulon sing paling akèh panuturé. Saliyané iku, basa iki [[basa Slav]] sing paling gedhé nomer loro sawisé [[basa Rusia]]. Basa Polen uga dadi salah sawijining basa resmi ing Uni Éropah.
 
Cacahé panutur basa Polen ana 38,5 yuta jiwa. Saliyané ing Polen dhéwé para panutur uga bisa ditemokaké ing kiwa-tengening nagara Polen.
238

besutan