Kasti: Béda antara owahan

417 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (→‎Tatacara: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB)
Tanpa ringkesan besutan
'''Kasti''' iku dolanan tradhisional kanggo bocah cilik mèmper karo dolanan utawa ulah raga [[bisbol]] ([[basa Inggris]]:''baseball''). Piranti sing diperlokaké arupa [[bal]] karèt sing gedhéné saukuran bal [[tènis]] nanging ora ana wuluné. Saliyané bal uga diperlokaké piranti arupa teken sing digawé saka kayu, padha karo ''bat'' ing ulah raga [[bisbol]] sing gunané kanggo namplèk bal. Ana manèh piranti sing diarani "hong", arupa telu cagak wesi apa kayu utawa pring minangka ''base''-é. Hong sepisanan dipasang cedhak karo papan namplèk bal, déné hong kapindho lan katelu dipasang ing pojok sing dunungé adoh ing sisih kiwa lan tengen. Sawise pemain namplek bal kang diuncalake dening sing bagean nguncal saka tim kang wayahe jaga, dene sing namplek diwenehi telung kesempatan kanggo namplek sampek kenek. Sawise bal bisa ditamplek banjur mlayu menyang hong kang wis dicawisake oleh mlayu menyang hong kang cedhak oleh mlayu menyang hong kang adoh. Cara itungan nilaine yaiku saka akehe anggota tim kang isa mbalik menyang Home/omah asal tanpa kena bal
 
==Tatacara==
Naraguna anonim