Mapai: Béda antara owahan

273 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (→‎Pranala njaba: ganti kat using AWB)
 
'''Mapai''' (basa [[Ibrani]]: מפא" י, akronim kanggo Mifleget Poalei Eretz Yisrael (basa [[Ibrani]]: מפלגת פועלי ארץ ישראל), lit. Workers' Party of the Land of [[Israèl]]) ya iku parté pulitik sayap kiwa ana [[Israèl]]. Mapai uga parté kang dominan ana pulitik [[Israèl]], nganti pungkasé nggabung karo [[Alignment]] ana partengahan 1960an. Parté iki uga awal saka [[Parté Labor]]. Kaya parté pulitik [[Israèl]] liyané, Mapai ya iku singkatan saka Mifleget Poalei Eretz Yisrael (basa [[Ibrani]]: מפלגת פועלי ארץ ישראל), kang artiné Parté Lemah Pakarya [[Israèl]].
 
Parté iki didhegaké déning A. D. Gordon lan Ahdut HaAvoda tanggal 5 Januari 1930.
 
Nalikané aktip, parté iki nganaké reformasi progresif, kayata kesejahteraan negara, nyedhiakaké pendapatan, keamanan, lan aksès mèh tanpa béa kanggo subsidi kesehatan lan sosial
 
==Referensi==
{{reflist}}
837

besutan