Latihan Rohani: Béda antara owahan

125 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
nambah isi
c (nambah isi)
(nambah isi)
[[image:Exercitia_Spiritualia_1ed2.jpg|thumb|200px|''Exercitia spiritualia''{{br}} 1548, Edisi kapisan déning Antonio Bladio (Rome) (158x108 mm)]]
 
'''Latihan Rohani''' iku buku tuntunan donga lan [[kontemplasi]] kang dianggit dèning Santo [[Ignatius Loyola]].<ref name="ignatius">{{cite book|title=Latihan Rohani St. Ignatius|author=Ignatius Loyola|year=1993|publisher=Kanisius|location=Yogyakarta}}</ref> Buku iki dadi pedoman kanggo para Yesuit ing [[novisiat]] kang nglampahi [[Retret Agung]]. Latihan Rohani diserat déning Ignatius nalika panjenengané laku mertapa ing [[Manresa]]. Ignatius piyambak nyerat buku punika kangge srana mertobat. Khususé kanggo para novis novisiat [[Yésuit]], [[Retret Agung]] dilakokné ing taun kapisan kanthi katutup. Lan ing taun kapindho Retret Agung uga dilakokné manèh nanging kanthi kabukak. Katutup lan kabukak ing kéné maksudé, cara nglakokne latian. Katutup iku digawé kanthi sawutuhé meneng kayata tapa. Menawa kabukak maksudé retrèt dilakoni kanthi urip biasa padinanan. Nanging saiki, Latihan Rohani ora mligi kanggo para Yésuit wae, ananging uga wong-wong sajabané ordo Sarékat Yésus. Pranyata, tarekat suster lan bruder uga para seminaris calon imam projo uga nganggo Latihan Rohani minangka panuntun urip karohanèné. Malah para awam utawa wong sing ora klebu religius utawa klerus bisa nglakoni Latihan Rohani kanthi panuntuné para Yésuit.
 
==Cathetan suku==
1.578

besutan