Polen: Béda antara owahan

34 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
c
|-
|}
'''Républik Polen''' utawa '''Républik Polen''' ([[basa Polen|Polen]]: ''Polska'', ''Rzeczpospolita Polska'') iku [[nagara]] [[republik]] ing [[Éropah]] Wétan sing bebatesan karo [[Jerman]] ing sisih kulon, [[Cékia]] lan [[Slowak]] ing sisih kidul, [[Ruslan]] ([[Oblast Kaliningrad]]) lan [[Lituania|Litowen]] ing sisih wétan uga [[Belarus]] sarta [[Ukraina]] ing sisih kidul-wétan.
 
== Sajarah ==
:''Uga delengen [[Sajarah Polen]]''
 
Polen iku nagara ing Éropah-Wétan sing wis diadegaké kurang luwih sèwu taun ing taun [[966]]. Ing taun [[1025]] Polen dadi keraton lan ing taun [[1569]] manunggal karo LituaniaLitowen dadi "[[Kasaraharjan Polen-Lituania|Kasaraharjan Polen-Litowen]]". Nanging taun [[1795]] kasaraharjan iki rusak lan wong Polen ora nduwé nagara mardika nganti taun [[1918]], sawisé [[Perang Donya I]].
 
== Pamérangan administratif ==
238

besutan