Lènsa: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
→‎top: clean up using AWB
c (→‎Kontruksi: akeh -> akèh using AWB)
c (→‎top: clean up using AWB)
[[Gambar:BiconvexLens.jpg|thumb|180px|Lensa]]
 
'''Lensa''' utawa uga diarani '''Kanta''' ya iku sawijining srana kang awujud kaca bening gepeng sing duwé sisi-sisi kang '''''simetris'''''. Lensa mono duwé kagunan kanggo ngumpulake cahya marang siji titik utawa malah nyebarake cahya kang liwat ing tengahe. Lensa sepisanan dipangerteni saka catatan sandiwara [[Yunani Kuno]] liwat cathetane [[Aristhophane The Clouds]] (424 SM) kang nyebutake anane istilah ''gelas-gelas pembakar'' (lensa cembung kang digunakake kanggo mokusake sinaring srengengesrengéngé kanggo nyiptakake geni) ing karyane.
Wong kang nemokake teori babagan lensa sepisanan tur uga mratelakake kadadean bayangan ana ing retina ya iku ''fisikawan'' [[muslim]] saka [[Arab]] kang asmane [[Alhazen (Abu Ali al-Hasan Ibn Al-Haitham)]]
 
352.737

besutan