Galaksi: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
→‎Wujud lan Jinis: bentuk -> wujud using AWB
c (→‎Bentuk lan Jinis: éjaan using AWB)
c (→‎Wujud lan Jinis: bentuk -> wujud using AWB)
'''Galaksi''' iku kumpulan utawa gugusan saka yutan [[lintang]], uga klebu [[awu kosmis]], [[gas]]-gas lan [[unsur peteng]] sing nyawiji amarga anané [[gaya gravitasi]] antara benda-benda angkasa iku.
 
== BentukWujud lan Jinis ==
Saben galaksi duwé ukuran sing béda wiwit galaksi sing cilik (kerdil) sing ketata saka sepuluh yuta lintang nganti galaksi-galaksi raseksa sing duwé èwon malah milyaran lintang. Wujud-wujud galaksi-galaksi uga béda-béda, ana sing wiujudé spiral, elip uga ana sing wujudé ora karuwan.
<!--
352.737

besutan