Wulang Bebasan: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  6 taun kepungkur
c
→‎top: bentuk -> wujud using AWB
(Kategori)
c (→‎top: bentuk -> wujud using AWB)
[[Kitab]] '''Wulang Bebasan''' ing [[basa Ibrani]] diarani ''Mishlei'' sing tegesé [[alegori]]. ''Mishlei'' iku cekakan saka ''Míshlê Shelomoh'' (Wejanganh Salomo), ing versi [[Vulgata]] diarani "Liber Proverbiorum".
 
Mishlei iku bentukwujud jamak saka tembung ''Mashal'' sing sajatiné bentukwujud tunggal. Tembung ing [[basa Melayu]]/[[basa Indonésia|Indonésia]] ''Amsal'' adhedhasar tembung Ibrani iki.
 
Kitab iki isiné wejangan-wejangan moralistis lan falsafi arupa tembang.
 
{{Alkitab}}
 
[[Kategori: Kitab ing Prajanjian Lawas]]
352.737

besutan