Vitamin C: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
→‎top: bentuk -> wujud using AWB
c (→‎Kurang vitamin C: yen -> yèn using AWB)
c (→‎top: bentuk -> wujud using AWB)
[[Gambar:Ascorbic acid structure.png|150px|thumb|''struktur'' kimia vitamin C]]
'''Vitamin C''' iku salah siji vitamin sing ''larut'' jroning [[banyu]].<ref name="Internet1">[http://dhokter-herbal.com/vitamin-c.html dhokter-herbal.com]</ref> Vitamin C diperlokaké awak kanggo nggawé ''[[kolagén]]'' ing jero|jéro [[balung]], balung rawan, [[otot]], pembuluh [[gètih]] lan ngréwangi nyerep [[zat wesi]].<ref name="Internet1"/> Saliyane iku, vitamin C uga bisa ngrewangi nggawé lan ngrumati zat ''perekat'' sing nyambungake sel-sel ing jaringan ing jero awak.<ref name="internet3">[http://www.smallcrab.com/keséhatan/658-sekilas-mengenal-vitamin-c smallcrab.com]</ref> Vitamin kang uga duwé jejuluk ''asam askorbat'' iki duwé wujud [[kristal]] [[putih]].<ref name="Internet2">[http://www.researchgate.net/publication/42350058_Peranan_Vitamin_C_Terhadap_Keséhatan_Tubuh_Dan_Rongga_Mulut www.researchgate.net]</ref> Vitamin C bakal luwih awèt kandhungané nalika bentuké padhèt, yèn ing bentukwujud larutan vitamin C bakal cepet rusak amarga ''[[oksidasi]]'' hawa lan ''[[oksigen]]''.<ref name="Internet2"/>
== Mumpangate Vitamin C ==
Vitamin C kang duwé akèh mumpangat kerep|kèrép diceluk dadi rajané vitamin.<ref name="internet4">[http://organisasi.org/vitamin-c-sebagai-kebutuhan-atau-gaya-hidup-manfaat-masalah-dosis-dan-efek-dampak-buruk-vitamin-c organisasi.org]</ref> Ing ngisor iki ana pirang-pirang bab kang dadi mumpangaté vitamin C.<ref name="internet4"/>
352.737

besutan