Iwak cupang: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
→‎top: bentuk -> wujud using AWB
c (→‎top: akeh -> akèh using AWB)
c (→‎top: bentuk -> wujud using AWB)
}}
 
'''Iwak cupang''' kalebu sawijining [[iwak]] kang asalé asli saka [[Asia Kidul-Wétan]].<ref name="buku1">{{id}} Joty Atmadjaja & Maloedyn Sitanggang. Panduan Lengkap Budi Daya & Perawatan Cupang Hias. Jakarta:AgroMedia (ISBN 9790061552;kaca 1)</ref> Iwak jinis iki nduwèni variasi sirip, sisik, bentukwujud lan werna kang èndah lan akèh macemé.<ref name="buku1"/> Ana ing saperangan laladan, iwak kang kalebu agrésif lan seneng maméraké sirip lan buntuté iki kerep uga diarani ''iwak aduan''.<ref name="buku2">{{id}} Sunari. Budi Daya Cupang. Jakarta:Ganeca Exact(ISBN 795714619;kaca 2)</ref> Nanging sanadyan iwak iki diarani iwak aduan sejatine kang diadu \ mung iwak saka jinis lanang wae.<ref name="buku2"/>
 
Miturut saperangan literatur, jeneng cupang sejatiné mung kanggo ngarani iwak saka marga ''Trichopsis'' kayadéné ''Trichopsis vittatus'' (cupang [[abang]] ), ''Trichopsis pumillus'' (cupang [[biru]] ) lan ''Trichopsis scalleri'' (cupang [[ijo]] ).<ref name="buku3">{{id}} Redaksi PS. 2009. ''Cupang, Panduan Lengkap Memelihara Cupang Hias dan Cupang Adu''. Jakarta: Penebar Swadaya. (ISBN 9790023502;kaca 7)</ref> Wiwitané ya iwak sawah iki kang déning para bebrayan umum diarani iwak cupang, nanging awit taun 1960-an cupang saka marga ''Trichopsis'' kasebut banjur kalah pamor ketimbang cupang saka marga ''Betta''.<ref name="buku3"/>
352.737

besutan