Lènsa: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
→‎Jinising Lènsa: bentuk -> wujud using AWB
c (→‎top: clean up using AWB)
c (→‎Jinising Lènsa: bentuk -> wujud using AWB)
 
==Jinising Lènsa==
Lensa kaperang dadi maneka jinis. Lensa bisa dibedakake saka bentukwujud sisi-sisine. Kontruksi lensa sing paling umum ditemokake ya iku lensa speris, ya iku lensa sing sudut mlengkung permukaan bidange dibandingake karo [[radius speris]]. Titikan radius sing digunakake dilambangake kanthi lambang R,sing bakal duwé nile positif nalika saben sisine mlengkung ngadohi titik pusere lensa,lan sinebut antarmuka cembung.
 
==Kontruksi==
352.737

besutan