Perang ing Kurukshetra: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
c
→‎Misi damai Sri Kresna: bentuk -> wujud using AWB
c (dheweke, dhéwéké, deweke -> dhèwèké using AWB)
c (→‎Misi damai Sri Kresna: bentuk -> wujud using AWB)
Sakdurungé kaputusa perang diumumké, para [[Pandawa]] nduwèni usaha nggolek sekuthu kanthi mikiraké surat permohonan karo raja-raja ing [[Bharatawarsha|daratan India Kuno]] supaya gelem ngirimaké pasukan kanggo mbiyantu Pandhawa saumpama perang sida kadadean. Mangkono uga sing dilakokaké déning [[Kurawa]], nggolek sekuthu. Kaya mangkono sing ndadekaké raja-raja ing daratan India Kuno kabagi dadi rong pihak, pihak Pandhawa lan Kurawa.
 
Sauntara iku, [[Kresna]] nyoba kanggo nglakokaké musyawarah supaya bisa damai. Kresna menyang [[Hastinapura]] ngusulaké kadamaian antarané Pandawa lan Kurawa. Nanging [[Duryudana]] nulak usulé Kresna amarga ngrasa diece, mula dheweké mrentah para prajurit supaya nangkep Kresna sakdurungé budal saka kraton. Nanging Kresna ora wong biyasa. Dheweké bisa dadi cumlorot sing ndadekaké prajurit wuta kabeh. Nalika iku uga dheweké nunjukaké bentukwujud rohaniné sing mung bisa dideleng déning wong suci ya iku : [[Bisma]], [[Drona]], lan [[Widura]].
 
Sakwise Kresna lunga saka Hastinapura, dhèwèké menyang Uplaplawya kanggo ngandhani Pandhawa yèn perang wis ora udu kadadean. Dhèwèké njaluk supaya Pandhawa nyiapake widyabala.
351.333

besutan