Mi: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
→‎Jinis-jinise Mie: bentuk -> wujud using AWB
c (cocok -> cocog using AWB)
c (→‎Jinis-jinise Mie: bentuk -> wujud using AWB)
==Jinis-jinise Mie==
*Cellophane noodles utawa suun. Suun digawé saka campuran glepung kenthang lan glepung kacang ijo. Mie jinis iki teksture empuk banget, cocog kanggo olahan sop, suun goreng utawa kanggo isi [[pastel]]. Suun didol garingan, direndem jroning banyu panas nganti lembut lan suun wis siyap diolah.
*Mie ndhog, digawé saka glepung trigu jinis ''hard wheat'' lan akèh nganggo endhog. Biyasane didol garingan kanthi bentukwujud bunder utawa gepeng.
*Hokkien Noodles utawa mie Hong Kong. Bentuke kaya mie endhog, bunder, lan alus. Biyasane didol kkanthi kaanan teles jroning wadhah kang kedhap udara. Mie iki cocog dogawé mie goreng atau mie godhog.
* [[Ramen]] utawa mie kriting Cina. Didol jroning kaanan garing ing wadhah mie instan. Cocok diolah dadi mie goreng utawa mie godhog.
352.737

besutan