Pelé: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
ganti kat using AWB
c (→‎Pranala Njaba: ganti using AWB)
(ganti kat using AWB)
Wonten ing taun [[1956]], Pelé ndhèrèk seleksi pemain bal-balan saking klub Santos, sawijining klub alit wonten ing njawi [[Sao Paulo]]. Pemandu bakat ingkang mirsani lajeng ngendika dhateng Presiden klub bilih laré 15 taun ingkang nama Pelé bakal dados pemain paling apik donya. Pelé lajeng miwiti debutipun wonten ing Santos tanggal [[7]] [[September]] [[1957]] damel 1 gol wonten ing kamenangan 7-1 nglawan [[Corinthians]] wonten ing tetandhingan eksebisi.<ref>http://www.360soccer.com/pele/</ref> Nalika liga dipunwiwiti, Pelé sampun pikantuk papan utama wonten ing tim senior Santos. Wonten ing akhir musim kompetisi Pelé medal minangka top scorer liga nalika umur 16 taun. Namung wonten ing wekdal ingkang singkat, Pelé lajeng dipundangu saperlu kagabung wonten ing skuat tim nasional Brasil. Sasampuning penampilanipun wonten ing Piala Dunia 1962, tim raksasa eropa kados Real Madrid, Manchester United lan Juventus wiwit ngincer piyambakipun. Ananging bab punika dipuncegah déning pamarentah Brasil kanthi ngendika bilih Pelé minangka baegyan saking harta karun nagara lan boten dipunkeparengaken main bal-balan wonten ing njawi [[Brasil]].<ref>http://www.pele-sports.com/en/</ref>
 
== Cathetan Sukusuku ==
{{reflist}}
 
== Pranala Njabanjaba ==
{{Commonscat|Pelé}}
{{Commons|Pelé}}
}}
 
[[Kategori:KalairanLair 1940]]
[[Kategori:Wong urip]]
[[Kategori:Brasil]]
352.737

besutan