Kanadhah: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎Pranala njaba: nglarasaké using AWB
(→‎Pranala njaba: nglarasaké using AWB)
'''Kanada''' iku nagara kang dunungé paling lor ing [[Amérika Lèr]]. Minangka nagara federasi saka 10 [[Propinsi ing Kanada|propinsi]] lan 3 [[Teritori ing Kanada|teritori]] kanthi sistem desentralisasi lan pamaréntahan awangun [[monarki konstitusional]]. Didegaké taun 1867 kanthi undhang-undhang [[Konfederasi Kanada|Konfederasi]].
Kutha krajané ya iku [[Ottawa]]. Nagara iki nduwé padunung kurang luwih 30.007.094 (cacah jiwa 2001) lan jembaré ana 9.984.670 km². Kanada digolongaké minangka nagara maju lan ékonominé gumantung utamané marang kasil alam kang akèh banget.
== Pranala jabanjaba ==
{{commons|Category:Canada}}
{{wikivoyage|Canada}}
352.737

besutan