Victoria saking Britania Raya: Béda antara owahan

ganti kat, replaced: dipun → dipun (2), Rusia → Ruslan, Russia → Ruslan
c (→‎Rujukan: ganti kat using AWB)
(ganti kat, replaced: dipun → dipun (2), Rusia → Ruslan, Russia → Ruslan)
Bapanipun Victoria, [[Pangéran Edward Augustus, Duke saking Kent lan Strathearn|Duke saking Kent lan Strathearn]], punika putra angka sekawan saking Raja [[George III saking Britania Raya|George III]] lan [[Ratu Charlotte]]. Ibunipun punika [[Putri Victoria saking Saxe-Coburg-Saalfeld]]. Putra pambajeng George III, [[Pangéran Wales]] (ing tembé wingking [[Raja George IV]]), namung kagungan setunggal yoga, [[Putri Charlotte Augusta saking Wales]]. Nalika Putri Charlotte Augusta tilar dony aing taun 1817, putra-putra kakung [[Raja George III]] ingkang dèrèng palakrami rebatan palakrami lan pikantuk putra kanggé njamin garis keturunanipun. Ing yuswa 50 taun, Duke saking Kent lan Strathearn palakrami kaliyan [[Putri Victoria saking Saxe-Coburg-Saalfeld]], sedhèrèk putri saking dhudha Putri Charlotte [[Leopold I saking Belgia|Pangéran Leopold saking Saxe-Coburg-Saalfeld]] lan randhanipun [[Karl saking Leiningen|Karl, Pangéran saking Leiningen]].
 
Victoria, putri tunggal saking pasangan wau, dipunwiyosaken ing [[Istana Kensington]], London tanggal [[24 Mei]] [[1819]]. Panjenenganipun dipunbaptisaken ing Ruang Cupola saking [[Istana Kensington]] tanggal [[24 Juni]] [[1819]] déning [[Uskup Agung Canterbury]] ([[Charles Manners-Sutton]]), lan tiyang sepuh baptisipun punika [[George IV saking Britania Raya|Pangéran Regent]], [[Alexander I saking RusiaRuslan|Kaisar Alexander I saking RussiaRuslan]] (kanggé ngurmati panjenenganipun, piyambakipun dipun paringidipunparingi asma pisanan selaras kaliyan Kaisar Alexander), [[Putri Charlotte, Putri Karajan|Ratu Charlotte saking Württemberg]] lan [[Augusta Reuss-Ebersdorf|Dowager Duchess saking Saxe-Coburg-Saalfeld]].
 
Éwadéné dipunbaptisaken kanthi asma Alexandrina Victoria, wiwit miyos panjenenganipun sacara resmi dipunsebat ''Ingkang Mminulya Putri Victoria saking Kent''.
* [[Daftar raja lan ratu Britania]]
* [[Daftar tiyang kédhé misuwur]]
* [[Daftar papam ingkang dipun paringdipunparing nami saturut Ratu Victoria]]
* [[Penny Black]]
* [[Makutha inten alit saking Ratu Victoria]]
<!--[[Kategori:Ratu kang berkuasa]] -->
 
[[Kategori:KalairanLair 1819]]
[[Kategori:Pati 1901]]
[[Kategori:Raja lan Ratu Britania Raya]]
352.737

besutan