Gregor Mendel: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: ganti kat, replaced: hukum → kukum
c (→‎top: ganti kat using AWB)
(→‎top: ganti kat, replaced: hukum → kukum)
[[Gambar:Gregor_Mendel_Monk.jpg|thumb|265px|right|Gregor Mendel]]
 
'''Gregor Johann Mendel''' ({{lahirmati|[[Hynčice]] (Heinzendorf bei Odrau), [[Kakaisaran Austria]] (sapuniki mlebet Républik [[Ceko]])|20|7|1822|[[Brno]], [[Kakaisaran Austria-Hungaria]] (sapuniki Ceko)|6|1|1884}}) dipunsepakati minangka Bapak Pangadeg Genetika. Manggèn ing Brno (Jerman: Brunn), [[Austria]] (sapuniki bagéyan saking Républik [[Ceko]]), panjenenganipun punika satunggiling [[rahib]] [[Katulik]] ingkang ugi mucal dhateng sekolah. Raos péngin mangertosipun ingkang inggil nuntun panjenenganipun nglampahi pedamelan pasilangan lan pamurnèn tanduran [[ercis]]. Liwat pacobènipun puniki panjenenganipun nyimpulaken sapérangan aturan ('hukumkukum') ngenani pawarisan sifat ingkang dipuntepangi kanthi nami [[Hukum Pawarisan Mendel]].
 
{{commons|Gregor Mendel}}
[[Kategori:100 Tokoh miturut Michael H. Hart]]
[[Kategori:Artikel mawa basa krama]]
[[Kategori:KalairanLair 1822]]
 
 
352.737

besutan