Robert Koch: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
→‎top: ganti kat, replaced: dipun → dipun (2), bidang → babagan (2), bidhang → babagan, pangembangan → tuwuhing, Nobel → Nobèl (5)
c (→‎top: ganti kat using AWB)
(→‎top: ganti kat, replaced: dipun → dipun (2), bidang → babagan (2), bidhang → babagan, pangembangan → tuwuhing, Nobel → Nobèl (5))
|influenced = [[Friedrich Loeffler]]
| known_for = Pamanggihan [[bakteriologi]]<br />[[Koch's postulates]] of [[germ theory]]<br />Isolasi [[anthrax]], [[tuberkulosis]] lan [[kolera]]
| prizes = [[Bebungah NobelNobèl bidangbabagan Kadhokteran]] (1905)
}}
'''Heinrich Hermann Robert Koch''' ({{lahirmati||11|12|1843||27|5|1910}}) punika satunggiling [[dhokter]] Jerman. Panjenenganipun dados misuwur sasampunipun pamanggihan [[Bacillus anthracis|anthrax bacillus]] ([[1877]]), [[tuberkulosis|tubercle bacillus]] ([[1882]]), lan [[kolera]] ''[[bacillus]]'' ([[1883]]) lan pangembangantuwuhing [[postulat Koch]]. Panjenenganipun dipun paringidipunparingi [[Bebungah NobelNobèl bidhangbabagan Fisiologi utawi Kadhokteran]] [[taun]] [[1905]] lan dipun anggepdipunanggep minangka pangadeg [[bakteriologi]].
 
<!--Robert Koch dilahirkan di [[Clausthal]], [[Jerman]] sebagai seorang anak pejabat pertambangan. Dia belajar medis dibawah [[Jacob Henle]] di [[Universitas Gottingen]] dan tamat pada 1866. Dia kemudian bekerja di [[Perang Perancis-Prusia]] dan kemudian menjadi opsir medis di distrik [[Wollstein]]. Bekerja dengan alat yang sangat terbatas, dia menjadi salah satu pendiri ilmu [[bakteriologi]], satunya lagi adalah [[Louis Pasteur]].
{{clr}}
 
{{Penghargaan NobelNobèl ing Fisiologi utawi Kadhokteran}}
 
{{clr}}
 
[[Kategori:KalairanLair 1843]]
[[Kategori:Kapatèn 1910]]
[[Kategori:Dhokter Jerman]]
[[Kategori:Pamenang Hadhiah NobelNobèl ing bidangbabagan fisiologi utawa kadhokteran|Watson]]
[[Kategori:Tokoh Jerman pamenang Bebungah NobelNobèl]]
[[Kategori:Artikel mawa basa krama]]
 
352.737

besutan