Hendrik Antoon Lorentz: Béda antara owahan

18 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎Cathetan suku: busak kategori sing umum banget, replaced: Cathetan Suku → Cathetan suku
c (→‎Cathetan Suku: ganti kat using AWB)
(→‎Cathetan suku: busak kategori sing umum banget, replaced: Cathetan Suku → Cathetan suku)
Lorentz nerusaké pakaryané kanggo nggawé luwih prasaja [[teori Maxwell]] lan nepungaké gagasan yèn [[medan elektromagnetik]] ditimbulaké déning muatan listrik ana ing tingkat [[atom]].<ref name="internet1"/> Nalika taun [[1896]], salah siji [[mahasiswa]]né kang jenengé [[Pieter Zeeman]] nemokaké yèn garis spéektral atom ana ing [[medan magnet]] kapecah dadi komponèn kang [[frekuensi]]né rada béda.<ref name="internet2">{{id}}[http://www.historyofscience.nl/author.cfm?RecordId=5 ''Hendrik Antoon Lorentz 1853 – 1928'']</ref> Perkara mau mbeneraké pakaryan Lorentz, mula saka iku wong sakloron banjur dianugrahi [[Hadiah Nobel]] nalika taun 1902.<ref name="internet2"/> Taun [[1895]], Lorentz èntuk saprangkat persamaan kang ntransformasèkaké kwantitas [[elektromagnetik]] saka sawijining kerangka acuan marang kerangka acuan liyané kang gerak rélatif marang kang pisanan.<ref name="internet2"/> Wigatiné panemon iku nembé disadari 10 taun sawisé nalika [[Albert Einstein]] nyatakaké téori [[relativitas khusus]].<ref name="internet2"/> Lorentz (lan fisikawan [[Irlandia]] [[G.F. Fitzgerald]] kanthi independen) ngusulaké yèn kasil négatif [[eksperimen Michelson-Morley]] bisa dipahami.<ref name="internet2"/>
 
== Cathetan Sukusuku ==
{{reflist}}
 
[[Kategori:Wong]]
[[Kategori:Fisika]]
[[Kategori:Kalairan 1853]]
352.737

besutan