Soedirman: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  5 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(busak kategori sing umum banget, replaced: Desember → Dhésèmber (5))
Tidak ada ringkasan suntingan
'''Soedirman''' utawi jangkepipun Jendral Besar TNI Anumerta Soedirman (Ejaan Soewandi: Sudirman) (lair ing Bodas Karangjati, Rembang, Purbalingga, 24 Januari 1916 – tilar donya ing Magelang, 29 Januari 1950 kanthi yuswa 34 taun) inggih punika salah sawijining pahlawan Indonésia ingkang berjuang ing mangsa kamardhikan Républik Indonésia. Katulis wonten ing sejarah [[Indonésia]], panjenengane njabat dados [[Panglima]] lan [[Jendral]] [[Indonésia]] kapisan ingkang paling nem. Nalika yuswanipun Soedirman 31 taun panjenengane sampun dados [[Jendral]]. Sanadyan gerah [[Tuberkulosis Paru-paru]] panjenengane tetep berjuang ing [[palagan]] kagem mbela kamardhikan [[Indonésia]]. Soedirman tilar donya amargi gerah [[Tuberkulosis Paru-paru]] lan dipunsarèkaké ing Taman Makam Pahlawan Semaki (Kusumanagara), [[Yogyakarta]].
 
==kulawargaKulawarga==
Soedirman ageng wonten ing kulawarga ingkang sedherhana. Ramanipun, Karsid Kartowirodji makarya wonten ing Pabrik Gula Kalibagor, Banyumas. Lan ibunipun, Siyem inggih punika keturuna Wedana Rembang. Nalika Soedirman 8 sasi panjenengane dipunpundhut putra déning Raden Tjokrosoenaryo salah satunggaling asisten Wedana Rembang ingkan taksih seduluripun Siyem.
 
63.849

besutan