Émile Durkheim: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
replaced: Cathetan Suku → Cathetan suku
c (→‎Pranala njaba: ganti using AWB)
(replaced: Cathetan Suku → Cathetan suku)
Minat Durkheim babagan [[fenomena sosial]] ugi kasurung déning [[pulitik]]. Kawonipun Prancis ing [[Perang Prancis-Prusia]] sampun maringi gebugan dhateng pamarèntahan [[republikan]] ingkang sekular. Kathah tiyang nganggep pendekatan [[Katolik]], lan sanget [[nasionalistik]] minangka margi kanggé nggesangaken malih kakuwasan Prancis ingkang mudhar ing daratan Éropah. Durkheim, satunggaling tiyang Yahudi lan [[sosialis]], wonten ing posisi minoritas kanthi pulitik, sawijining kahanan ingkang ngobong piyambakipun kanthi pulitik. Prastawa Dreyfus taun [[1894]] namung ngiyataken sikapipun minangka satunggaling tiyang aktivis.
 
==Cathetan Sukusuku==
{{reflist}}
 
{{Filsafat Pulitik dan Sosial}}
 
[[Kategori:KalairanLair 1858]]
[[Kategori:Kapatèn 1917]]
[[Kategori:Tokoh Agnostis]]
348.872

besutan