Aténa: Béda antara owahan

9 bèt wis dibusak ,  6 taun kepungkur
replaced: bangunan → yasan, Daftar → Pratélan, dasar → dhasar, kuno → kuna, Museum → Musiyum (3), persegi → pasagi, prestasi → prèstasi
c (→‎top: kabeh -> kabèh using AWB)
(replaced: bangunan → yasan, Daftar → Pratélan, dasar → dhasar, kuno → kuna, Museum → Musiyum (3), persegi → pasagi, prestasi → prèstasi)
| style="width: 145px;" | [[Gambar:Athens map.png|160px|Lokasi Athena di Yunani]]
|-
! colspan="2" | Data dasardhasar
|- style="background: #ffffff;"
| Periferia: || [[Attika]]
|- style="background: #ffffff;"
| [[Wewengkon]]: || 38 [[kilometer persegipasagi|km²]]
|- style="background: #ffffff;"
| [[Penduduk]]: || 745.514 jiwa <small>''(2001)''</small> atau 4.070.734 jiwa kanggo aglomerasi Athena Raya <small>''(2005)''</small>
 
'''Aténa''' ([[basa Yunani|Yunani]]: Αθήνα ''Athína'', IPA /a'θina/) iku [[kutha krajan]] nagara [[Yunani]]. Pedhunungé ana 750.000 nanging ing tlatah métropolitan ana 4,0 yuta jiwa.
Athena uga asring disebut minangka asalé peradaban ''barat'' amarga rupa-rupa prestasiprèstasi budayané ing [[abad ka-4]] lan [[Abad ka-5|k-5]] lan ndadèkaké sugih bangunanyasan, monumen, lan karya seni kunokuna. Salah sijiné kang paling kondhang ya iku [[Acropolis]] sing dadi salah sawijining bukti seni Yunani klasik. Rupa-rupa warisan budaya iki direnovasi nalika ngadhepi [[Olimpiade Athena 2004]].
== Transportasi ==
[[Gambar:Attica 06-13 Athens 20 View from Acropolis Hill - pano.jpg|thumb|left|300px|Panorama of parts of central Athens.]]
* [[University of Athens]]
* [[Athens Town Hall]]
* MuseumMusiyum Klasik ing [[Patission Street]]
* [[Benaki Museum]] ing [[Pireos Street]]
* MuseumMusiyum Cycladic Art ([[Stathatos Mansion]]) ing dhistrik [[Kolonaki]]
* '''[[MuseumMusiyum Acropolis Anyar]]''', bakal dibukak ing taun 2008 [http://www.culture.gr/2/21/215/21502/e21509c.html]
* [[Planetarium]]Aténa [http://www.eugenfound.edu.gr]
* Kampus tuwa [[University of Athens]], ing [[Panepistimiou Street]],
 
== Delengen uga ==
* [[DaftarPratélan Kutha krajan]]
* [http://www.greece-travel-guide.de/greeceathens.html Athen]
 
 
[[Kategori:Atena|*]]
[[Kategori:Kutha krajan nagara|Atena]]
 
 
352.737

besutan