Ronald Fisher: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎top: replaced: pakar → nimpuna
(→‎top: replaced: pakar → nimpuna)
}}
 
[[Sir]] '''Ronald Aylmer Fisher''', [[Fellow of the Royal Society|FRS]] ([[17 Februari]] [[1890]] – [[29 Juli]] [[1962]]) punika pakarnimpuna [[statistika]], [[tetanèn]] èkspèrimèntal, lan [[genetika kuantitatif]] asal [[Inggris]]. Ronald Fisher punika pamaring landhesan kanggé kathah aspèk salebetipun statistika modhèrn, khususipun ing babagan [[statistika inferensi]], ingkang nyinaoni téori [[estimasi]] lan [[uji hipotesis]]. Panjenenganipun ugi dipuntepangi minangka tiyang ingkang saged manunggalaken kalih kutub ''perdebatan'' ing awal ngrembakanipun [[genetika]] modhèrn: antawisipun kutub [[genetika kuantitatif]] lan [[genetika kualitatif]] (genetika Mendel).
 
[[File:Biologist and statistician Ronald Fisher.jpg|thumb|left|220px|Ronald Fisher]]
352.737

besutan