Sistem operasi komputer: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  5 taun kepungkur
replaced: oleh → olèh
c (Bot: Migrating 126 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q9135 (translate me))
(replaced: oleh → olèh)
Ing [[Ilmu komputer]], '''Sistem operasi''' (''operating system'' asring dicekak :''OS'') iku [[piranti lunak]] sistem sing ngontrol lan ngatur [[piranti agal]] sarta operasi-operasi dhasar sistem, klebu nglakokaké aplikasi.
 
Umumé, sistem operasi iku piranti alus ing lapisan pisanan sing manggon ing [[memori]] [[komputer]] nalika komputer diuripaké. piranti alus iki banjur ngatur layanan inti umum kanggo piranti-piranti alus sing lumaku sabanjuré. Sing diatur iku antara liya: aksès panyimpenan memori, manajemen memori, pengaturan tugas, lan tampilan kanggo panganggo.
 
== Delengen Uga ==
 
== Pranala njaba ==
* [http://bebas.vlsm.org/v06/Kuliah/SistemOperasi/BUKU/ Pengantar Sistem Operasi Komputer Plus Studi Kasus Kernel Linux] oleholèh Masyarakat Digital Gotong Royong (MDGR).
 
[[Kategori:Sistem operasi| ]]
352.737

besutan