Kodhak: Béda antara owahan

9 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
replaced: film → filem (9)
c (→‎Jinising Kamera: teknologi -> tèknologi using AWB)
(replaced: film → filem (9))
[[Gambar:Old cameras.jpg|thumb|250px|Gambar-gambar kamera.]]
 
'''Kamera''' inggih punika pranti kangge ngrekam bayangan ingkang kawujadaken saking [[cahya]] ingkang katingalan utawi panyinaran elektromagnetis sanes.<ref name="internet 1"/> Kamera punika dipunginakaken kangge kegiatan [[fotografi]]. Nama kamera punika asalipun saking camera obscura, ateges “papan ingkang peteng”. Perangan-perangan wonten ing kamera inggih punika lensa cembung (lensa objektif), diafragma wonten ing antawis lensa punika ingkang ginanipun kangge ngatur ambanipun lensa sahingga saged nglajengaken cahaya ingkang mlebet, perangan saklajengipun inggih pelat filmfilem negative.<ref name="internet 1"/> Rekaman wonten ing kamera punika saged awujud cairan [[kimia]] umpaminipun gambar [[foto]] utawi sinyal elektrik umpaminipun kamera TV.<ref name="internet 1"/>
Proses dalanipun cahya inggih punika lensa objektif ingkang gadah mupangat kangge ndamel bayangan nyata punika dipuncilikake, lan diwalik wonten pelat peka cahya. Kangge ndamel bayangan ingkang sae lan terang jarak bayangan kedah dipunatur kanthi nggeser lensa wonten njawi utawa njero. Kangge ngatur cahaya dipun ginakaken diafragma. Pelat potret (filmfilem) dipunginakaken kangge bidang kaca utawa seluloid ingkang dilapisi gelatin lan perak bromide, ingkang ngasilakhen gambar negatif. Lajeng Nyetakaken gambar negatif punika wonten ing kertas filmfilem (kertas peka), sahingga mbentuk gambar positif.<ref name="internet 1">[http://id.shvoong.com/exact-sciences/physics/2118354-pengertian-kamera/](diakses tanggal 29 September 2012)</ref>
Merek-merek kamera ingkang langkung terkenal wonten ing jaman sapunika inggih Canon, kamera Sony, Olympus, dll.
 
==Sajarah Kamera==
Kamera punika asalipun saking alat ingkang sami ingkang dipun kenal kalian Kamera Obsurcura.<ref name="internet 2"/> Kamera punika awujud kotak kamera ingkang dereng dipunjangkepi kaliyan filmfilem kangge nangkep gambar utawi bayanganipun.<ref name="internet 2"/> Wonten ing abad 16 Girolamo Cardano njangkepi kamera obscura kaliyan lensa wonten ing ngajeng kamera obsurcura. Ananging bayangan ingkang dipun khasilake boten tahan dangu, sahingga boten kagolong panemuan dunya fotografi. Wonten ing tahun 1826, Joseph Nicepore Niepce mamerake gambar saking bayangan ingkang dipunkhasilaken kaliyan kameranipun. Lajeng wonten ing taun 1839 Louis Daguerre mamerake gambar ingkang idpuntemuake awujud gambar bayangan dalan ing Paris. Kamera daguerreotype lajeng berkembang dumados sapunika.<ref name="internet 2">[http://ifey.info/sejarah-kamera.html/](diakses tanggal 29 September 2012)</ref>
 
==Perangan-Peranganipun Kamera==
'''Badan kamera'''
 
Papan ingkang kedap cahaya ananging namung salah satunggaling papan ingkang dumados dalan mlebetipun cahaya . Sasampunipun ngliwati badan kamera cahaya punika difokuskan kaliyan lensa supados saged mbakar filmfilem. Wonten ing badan kamera punika wonten tombol-tombol pengatur :
 
• Aperature (ingkang ngatur diafragma)
 
==Jinising Film==
'''Jinisning filmfilem andhedhasar ukuranipun'''
 
• Small format (35mm)
'''Lensa sudut gedhe'''
 
Kamera jinising punika gadhah jarak fokus ingkang langkung alit. Lensa ngginakaken filmfilem 35 milimeter ingkang dipunsebat lensa sudut besar, menawi 135 milimeter dipunsebat lensa telefoto.<ref name="internet 3">[http://www.anneahira.com/mengenal-kamera.htm](diakses tangga 1 Oktober 2012)</ref>
 
'''Lensa Sudut Alit'''
'''Kamera Single Lens Reflect'''
 
Kamera punika gadhah cermin datar ingkang wonten ing wingking lensa. Sahingga punapa kemawon objek ingkang dipun sawang déning pemotret inggih sami kalian punapa ingkang dipun tangkap déning filmfilem.<ref name="internet 3"/>
 
'''Kamera instan'''
SLR punika inggih Single lens reflex. Jinising kamera punika inggih jinisng kamera ingkang saged ngintip obyek foto migunakaken lensa. Kamera punika boten muat wonten ing sakunipun panjenengan lan reganipun radi larang. Ananging kualitas kamera punika kagolong sae sanget.<ref name="internet 4"/>
 
'''Jinisng kamera andhedhasar media penangkap cahaya Kamera filmfilem'''
 
'''Kamera polaroid'''
352.737

besutan