Widyawati: Béda antara owahan

14 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
→‎top: replaced: film → filem (14)
(→‎Cathetan suku: ganti kat using AWB)
(→‎top: replaced: film → filem (14))
| website =
}}
'''Widyawati''' ({{lahirmati||12|7|1950}}) artis [[Indonesia]] kang berjaya awit dekade 1970-an lan 1980-an, Jenenge mulai kondhang nalika mbintangi Yuli ning filmfilem ''[[Pengantin Remaja]]'' (1971) karo Romi kang diperanaké déning [[Sophan Sophiaan]], dikenal dadi pemain filmfilem kang kondhang ning taun era 1970-an lan 1980-an.<ref name="Widyawati 1">{{id}}[http://selebriti.kapanlagi.com/indonesia/w/widyawati Biografi Widyawati] dipununduh tanggal 20 Juli 2011</ref>
Dunya filmfilem ora namung anggawé dheweké kondhang, ananging uga nemukaké pepujaning atiné,
aktor lan sutradara Sophan Sophiaan, kang akiré nikah ning tanggal [[9 Juli]] taun [[1972]], ning [[Masjid Al-Azhar]].<ref name="Widyawati 1"/>
 
[[Sophan Sophiaan]] lan Widyawati kondhang ning masarakat liwat perané dadi Romi lan Yuli ing filmfilem ''PENGANTIN REMAJA'' (1971).<ref name="Widyawati 1"/>
Widyawati kang main filmfilem wiwit umur welasan taun iki, nganti saiki wis mbintangi luwih saka 40 judul [[filmfilem]], iku mau durung termasuk sinetron, kaya ''ABAD 21''.<ref name="Widyawati 1"/> Film ''ARINI'' (1987) ndadekaké Widyawati dadi Aktris paling apik ning ajang FFI 1987.<ref name="Widyawati 1"/>
Ing taun [[2008]], pasangan Sophan Sophiaan - Widyawati main filmfilem bareng ing ''LOVE'', sawijining filmfilem kang ngangkat tema cinta saka macem-macem ing karakter karo beragam latar belakang.<ref name="Widyawati 1"/>
 
Sakliyane main filmfilem, Widyawati uga tau ngrilis album pirang-pirang, kaya ''POTRET KEKASIH'' lan ''KUNANG-KUNANG''.<ref name="Widyawati 1"/>
 
Kebahagiaan pasangan 'sepanjang masa' iki mandhek kerana Sophan Sophian kang dicinta ninggal dunia amarga kacilakaan nalika nitih motor ing tanggal [[17 Mei 2008]].<ref name="Widyawati 1"/>
 
Taun [[2011]], sawisé liburan suwe saka dunya akting, aktris Widyawati saiki mbalik ing dunia akting kang ngangkat namane.<ref name="Widyawati 2"/>
Widyawati ngungkapaké yèn dheweké anduweni akèh pertimbangan kang dadi alasan dheweké pengin memerani ing sijining filmfilem kang sadurungé wis diputer.<ref name="Widyawati 2">{{id}}[http://www.kapanlagi.com/showbiz/selebriti/widyawati-saya-bukan-orang-baru.html Gosip Widyawati] dipununduh tanggal 20 Juli 2011</ref>
Kanggoné ana telu prakara kang kudu diperhatikaké kanggo dadi bintang filmfilem kang berkualitas.<ref name="Widyawati 2"/>
Bojone almarhum Sophan Sophiaan iki nambahké yèn kang dikarepké ya iku lamun setitik scene tanapi anduweni nilai luwih, lan ing filmfilem iki Widyawati ngrasakaké hal kang béda lan akèh tantangan.<ref name="Widyawati 2"/>
Meski filmfilem iki tau difilmkedifilemke ing taun 70an tanapi Widyawati ora terpaku karo apa kang wis ana, dhèwèké pengin weruh versi awal mung kanggo pembanding.<ref name="Widyawati 2"/>
 
==Cathetan suku==
352.737

besutan