Harold Pinter: Béda antara owahan

8 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎top: replaced: film → filem (8)
(nglarasaké tembung using AWB)
(→‎top: replaced: film → filem (8))
| children = enam anak tiri <br />satu anak dengan Merchant
| occupation = [[Playwright]], [[screenwriter]], [[aktor]], [[Theatre director|director]], [[penyair]], [[penulis]], [[aktivis]]
| genre = [[Drama]], [[filmfilem]], [[poetry]], [[fiction]], [[essay]]
| notableworks= ''[[The Birthday Party (play)|The Birthday Party]]'', ''[[The Caretaker]]'', ''[[The Homecoming]]'', ''[[Betrayal (play)|Betrayal]]''<br />''[[The Servant (filmfilem)|The Servant]]'', ''[[The Go-Between (filmfilem)|The Go-Between]]'', ''[[The French Lieutenant's Woman (filmfilem)|The French Lieutenant's Woman]]'', ''[[The Trial (1993 filmfilem)|The Trial]]'', ''[[Sleuth (2007 filmfilem)|Sleuth]]''<br />''[[Art, Truth and Politics]]''
| period = 1950–2008
| influences = [[Samuel Beckett]], [[Luis Buñuel]], [[T. S. Eliot]], [[W. S. Graham]], [[Ernest Hemingway]], [[Franz Kafka]], [[Philip Larkin]], [[Wilfred Owen]], [[Marcel Proust]], [[William Shakespeare]], [[W. B. Yeats]]; Russian, French, and American [[Film|cinema]] of the 1940s, 1950s, and 1960s; [[Surrealism]]
'''Harold Pinter''' CH, CBE ({{lahirmati|[[Hackney]], [[London]]|10|10|1930|[[West London]], Inggris|24|12|2008}}) inggih punika salah satunggaling dramawan [[Inggris]] ingkang pikantuk Hadiah Nobel bidang Kasusastran nalika taun [[2005]].<ref>http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/literature/laureates/2005/pinter-bibl.html</ref>
 
Putra satungaling pedamel busana keturunan [[Yahudi]], Pinter kajawi sampun nyerat 30 naskah [[drama]], ugi nyerat kathah puisi lan skénario filmfilem. Piyambakipun ugi asring dados sutradara paméntasan drama punapa déné sutradara filmfilem lan ugi naté dados aktor.
 
Naskah drama ingkang paling misuwur ingkang piyambakipun seart inggih punika ''The Dumb Waiter'' ([[1957]]) lan ''The Caretaker'' ([[1959]]) ingkang dipunsebut-sebut minangka pengamatan tliti babagan perkawis sosial lan linguistik, kanthi alur cariyos lan pirembagan ingkang dalem sanget. Film paling saé ingkang naté Pinter sutradarai inggih punika ''The French Lieutenant’ Woman'', ingkang dipunangkat saking novel karya [[John Fowles]].<ref>http://www.theparisreview.org/interviews/4351/the-art-of-theater-no-3-harold-pinter</ref>
352.737

besutan