Pinocchio (filem 1940): Béda antara owahan

9 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
replaced: Cathetan Suku → Cathetan suku, film → filem (9), pilem → filem
(replaced: Cathetan Suku → Cathetan suku, film → filem (9), pilem → filem)
{{italictitle}}
{{Infobox filmfilem
| name = Pinocchio
| image =
| gross = $84.254.167 <small>(inc. reissues)</small><ref>{{cite web|title=Pinocchio|publisher=[[Box Office Mojo]]|url=http://boxofficemojo.com/movies/?id=pinocchio.htm|accessdate=16 Maret 2013}}</ref>
}}
'''''Pinocchio''''' inggih punika salah satunggaling filmfilem [[animasi]] saking Amerika ingkang dipundamel ing taun [[1940]] ingkang dipunprodhukusi déning [[Walt Disney]] adhedhasar cariyos ''[[The Adventures of Pinocchio]]'' déning [[Carlo Collodi]]. Film punika inggih minangka filmfilem ingkang kaping kalih ingkang dipundamel wonten ing [[Dhaptar Animasi klasik Walt Disney]]. Film Pinokio inggih dipundamel sasampunipun filmfilem [[Snow White ang the seven dwars (1937 pilemfilem)]] suksès dipundamel. Pinokio inggih sepisanan dipunwedalken wonten ing teater déning [[RKO Radio Pictures]] ing tanggal [[7 Pebruari]] [[1940]].
 
Alur cariyosipun filmfilem Pinokio inggih punika nyariosaken satunggaling tukang kayu ing alas ingkang sampun sepuh kanthi asma [[Mister Gepetto|Gepetto]] ingkang lajeng damel satunggaling [[ringgit]] saking [[kayu]] ingkang dipunparingi nama Pinokio ingkang lajeng dipungesangaken déning peri [[biru]], ingkang nyariosaken bilih piyambakipun saged dados manungsa ingkang nyata ananging kanthi sarat piyambakipun kedah dados tiyang ingkang wantun, jujur, lan boten egois.
Fil Pinokio inggih dipunadapsi déning Aurelius Battaglia, William Cottrell, Otto Englander, Erdman Penner, Joseph Sabo, [[Ted Sears]], lan Webb Smith saking buku Collodi. Prodhuksi filmfilem punika dipunsupervisi déning [[Ben Sharpsteen]] lan [[Hamilton Luske]], lan serial filmipunfilemipun dipun sutradarai déning [[Norm Ferguson (animator)|Norman Ferguson]], [[T. Hee]], [[Wilfred Jackson]], [[Jack Kinney]], lan Bill Roberts.
 
==Pemain==
* [[Dick Jones (actor)|Dickie Jones]] minangka Pinokio. Jones ugi dipunsuwantenaken déning Alexander. Pinokio dipundamel animasi déning [[Milt Kahl]], [[Frank Thomas]] lan [[Ollie Johnston]] dene Alexander inggih dipundamel animasinipun déning [[Eric Larson]].
* [[Cliff Edwards]] minangka [[Jiminy Cricket]]. Jiminy Cricket inggih dipundamel animasi déning [[Ward Kimball]].
* [[Christian Rub]] minangka [[Mister Geppetto]], lan filmfilem punika inggi dipundamel animasinipun déning [[Art Babbitt]].
* [[Figaro (Disney)|Figaro]] lan Cleo, Geppetto's [[tuxedo cat]] lan [[goldfish]]. Tokoh punika inggih dipundamel animasinipun déning [[Eric Larson]].
* [[The Fox and the Cat|John Worthington Foulfellow]] ([[Walter Catlett]]), ingkang dipunmangertosi déning Honest John. Film punika dipundamel animasinipun déning [[Norm Ferguson (animator)|Norm Furgeson]].
=== Lirik lagu ingkang dipunserat ananging boten dipunginakaken ===
* "I'm a Happy-Go-Lucky Fellow" - Jiminy Cricket (this song eventually showed up in ''[[Fun and Fancy Free]]'')
* "As I Was Saying to the Duchess" - J. Worthington Foulfellow (this line is spoken briefly by Foulfellow in the filmfilem, however)
* "Three Cheers for Anything" - Lampwick, Pinocchio, Alexander, Other Boys
* "Monstro the Whale" - Chorus
* "Honest John" (this song appears as a bonus feature on the 70th Anniversary Platinum Edition Blu-ray and DVD)
* "Turn On the Old Music Box" - Jiminy Cricket
==Cathetan Sukusuku==
{{Reflist}}
 
352.737

besutan