Snow White and the Seven Dwarfs (filem 1937): Béda antara owahan

replaced: Cathetan Suku → Cathetan suku, film → filem (11), pilem → filem (8)
(replaced: Cathetan Suku → Cathetan suku, film → filem (11), pilem → filem (8))
| gross = $66,596,803
}}
'''''Snow White and the Seven Dwarfs''''' ("Putri Salju lan Pitung Kurcaci") inggih punika salah satunggaling [[filmfilem]] [[animasi]] ingkang dipunasilaken déning [[Walt Disney]] lan dipuntayangaken wonten ing [[bioskop]] déning [[RKO Radio Pictures]] wonten ing tanggal [[4 Pebruari]] [[1937]] wonten ing Bioskop Carthay Circle ing [[Amerika Serikat]]. Film lan wii- wijinan ingkang dipunasilaken ing jaman kuno déning [[Brothers Grimm]], [[Snow White]].{{sfn|Barrier|1999|p=229}}
 
==Sujarah==
Punika inggih minangka pilemfilem sepisanan kanggé fitur pilemfilem ingkang dawa wonten ing sujarah [[kartun]], dene [[vileivle]] inggih ingkang minangka filmfilem kartun ingkang sepisanan dipunprodhuksi ing perusahaan kartun Amerika Serikat, pilemfilem ingkang sepisanan ngedalaken werna ingkang jangkep saking wiwitan ngantos pungkasanipun, lan ingkang sepisanan dipunprodhuksi déning [[Walt Disney]], lan ugi minangka pilemfilem sepisanan wonten ing jaringan kartun saking Disney (saged dipuntingali [[Dhaptar filmfilem Disney]].<ref name = Smith33>Smith, Dave. ''[[Disney A to Z]]'', Third Edition, (2006), page 33.</ref>
Pilem punika dipunmodhifkasi déning artis "''storyboard''", Dorothy Ann Blank, Richard Creedon, Merrill De Maris, Otto Englander, Earl Hurd, Dick Rickard, [[Ted Sears]] lan Webb Smith saking cariyos [[dongeng]] [[Jerman]] ''[[Snow White]]'' déning Brother Grimm, lan Davd Hand ingkang minangka direktur nginggilipun, dene William Cottrell, [[Wilfred Jackson]], Larry Morey, Perce Pearce, lan [[Ben Sharpsteen]] ingkang wonten ing bageyan individualipun filmfilem.
 
''Snow White'' inggih minangka salah satunggal saking namung kalih filmfilem animasi ingkang mlebet dhpatar ''American Film Institute'' utawi dhaptar 100 pil Amerika ingkang paling saé ing sadangunipun jaman tain [[1997]] (dene filmfilem ingkang sanesipun inggih punika filmfilem Disney ''[[Fantasia (filmfilem)|Fantasia]]'', ingkang pikantuk nimer 49. Dene filmfilem ''Snow White and the Seven Dwarfs'' punika pikantuk urutan ingkang langkung inggil ing urutan nomer 34 wonten ing dhaptar Edisi Ulang taun kaping 1- ingkang dipun update ing taun [[2007]], lan ing wekdal punika, filmfilem punika inggih namung pilemfilem saking perusahaan Walt Disney ingkang mlebet wonten ing dhaptar pilemfilem animai tradhisi. Lan ing taun salajengipun, AFI nyebat pilemfilem punika minangka 10 pilemfilem animasi paling inggil ing Amerika lan ingkang paling sae ing sadangunipun jaman.
 
Ing taun [[1989]], ''Snow White and the Seven Dwarfs'' sampun dipunlebetaken wonten ing Amerka Serikat ing [[National Film Registry]] minangka tiyang ingkang dipunanggep gadhah sujarah kulural utawi estetis ingkang signifikan.<ref name=Bob>Bob Thomas, ''Disney's Art of Animation: From Mickey Mouse to Beauty and the Beast'' (Hyperion, New York, 1991) ISBN 1-56282-899-1</ref>
 
==Cathetan Sukusuku==
{{Reflist|30em}}
;Bibliography
 
== Pranala njaba ==
{{Commons category|Snow White and the Seven Dwarfs (1937 filmfilem)}}
{{Wikiquote}}
* {{Official website|http://movies.disney.com/snow-white-and-the-seven-dwarfs}}
348.872

besutan