Elfriede Jelinek: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎top: replaced: film → filem
(→‎Cathetan suku: ganti kat using AWB)
(→‎top: replaced: film → filem)
| website = http://ourworld.compuserve.com/homepages/elfriede/
}}
'''Elfriede Jelinek''' ({{lahirmati|[[Mürzzuschlag]], [[Steiermark]]|20|10|1946}}) ya iku [[pengarang]] saka [[Austria]], kang menagake [[Hadiah Nobel Sastra]] nalika taun [[2004]].<ref name="internet1">{{en}}[http://nobelprize.org/nobel_prizes/literature/laureates/2004/jelinek.html nobelprize.org Copyright © Nobel Media AB 2011]</ref> Elfriede Jelinek duwé ibu kang jenenge [[Olga Jelinek]] utawa [[Olga Buchner]] ya iku manager personel ana ing sawijining [[perusahaan]] terkenal lan bapake ya iku [[Dr. Friedrich Jelinek]] [[kimiawan]] kang duwé latar belakang [[kelas pekerja]] ing [[Wina]].<ref name="internet2">{{en}}[http://www.aboutaustria.org/literature/elfriede_jelinek.htm www.aboutaustria.org © Copyright: AboutAustria.org :: Contact us / Imprint]</ref><ref name="internet3">{{en}}[http://kirjasto.sci.fi/jelinek.htm kirjasto.sci.fi]</ref> Dhèwèké sinau [[sejarah seni]] lan [[seni]] [[teater]] ing [[Universitas Wina]] lan ngrampungake pelajaran organne nalika taun [[1971]].<ref name="internet3"/> Wiwit taun [[1966]] dhèwèké wis makarya dadi [[penulis]], kang urip mondar-mandir ing Kutha [[Wien]] lan Kutha [[Muenchen]].<ref name="internet2"/> Taun [[1974]] Jelinek daup karo [[Gottfried Hüngsberg]], kang nalika iku nggubah [[musik]] [[filmfilem]] kanggo [[Rainer Werner Fassbinder]] nanging wiwit taun [[1970-an]] wis kerja ana ing Kutha [[Munchen]] ana ing babagan [[teknologi informasi]].<ref name="internet2"/> Karya Jelinek bisa dikelompokake ana ing telung tahap.<ref name="internet1"/> Karyane kang pisanan isine kritik kanggo [[kapitalisme]] lan masyarakat [[konsumerisme|konsumtif]].<ref name="internet1"/><ref name="internet2"/> Wiwit pungkasan taun [[1980-an]] dhèwèké wis nyerang [[fasisme]] ana ing jaman dhisik lan [[anti-Semit]] nalika jaman saiki ing [[Austria]] lan [[Jerman]].<ref name="internet2"/> Taun 1998 Jelinek diwenehi kanugrahan [[Bebungah Georg Büchner]].<ref name="internet1"/> Elfriede Jelinek ya iku pemenang [[Penghargaan Nobel ana ing babagan Sastra]] naika taun 2004.<ref name="internet1"/><ref name="internet2"/><ref name="internet3"/> Nalika pengumuman resmine ya iku nalika tanggal [[7 Oktober]] komite Nobel ngutip "aliran suara lan kontra-suara musik" ana ing karyane.<ref name="internet2"/>
Jelinek ya iku wanita ka-10 kang nampa [[Hadiah Nobel]] ana ibf babagan [[sastra]].
 
352.737

besutan