Quentin Tarantino: Béda antara owahan

18 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: replaced: film → filem (18)
(→‎Cathetan suku: ganti kat using AWB)
(→‎top: replaced: film → filem (18))
}}
 
'''Quentin Jerome Tarantino''' ({{lahirmati||27|3|1963}}) dheweké iku [[sutradara]], [[aktor]], lan [[penulis skenario]] kang tau menangaké ajang [[Academy Awards|piala Oscar]] kang asalé saka [[Amerika Serikat]], Dheweké dingerteni anduwèni profesi dadi [[aktor]], [[sutradara]], [[presenter]] lan panulis naskah [[filmfilem]].<ref name="tarantino">{{id}}[http://selebriti.kapanlagi.com/hollywood/q/quentin_tarantino/ biografi Quentin Tarantino] dipununduh tanggal 28 Juli 2011</ref>
[[Film]] ''MY BEST FRIEND'S BIRTHDAY'',kang diputer nalika taun [[1987]] dadi debut filméfilemé yang paling baik nalika dadi [[aktor]],
[[sutradara]], penulis naskah sakaligus dadi produser.<ref name="tarantino"/>
Sawisé iku dheweké nyusul kanggo dolanan peran ning filmfilem-filméfilemé kang uga sukses, kayata nalika dolanan peran [[Mr. Brown]]
peran ning [[filmfilem]] RESERVOIR DOGS, [[filmfilem]] kasebut diputer nalika taun [[1992]], dadi [[Jimmie Dimmick]] ning [[filmfilem]] kang judulé PULP FICTION.<ref name="tarantino"/>
Film PULP FICTION iku diputer nalika taun [[1994]], main dadi [[Richie Gecko]] ning [[filmfilem]] FROM DUSK TILL DAWN (nalika taun [[1996]]),
Main peran dadi [[Pick-Up Guy]] ning filmfilem kang judulé [[DESPERADO]] (nalika taun [[1995]])
lan dheweké uga taun main peran dadi [[Warren]] ning filmfilem GRINDHOUSE.<ref name="tarantino"/>
Ora namung dadi sutradara, dheweké kang kreatip iku uga akiré bisa nyipta karya , kang kayata <ref name="tarantino"/>:
*PULP FICTION diputer nalika taun [[1994]],
*CSI: CRIME SCENE INVESTIGATION diputer nalika taun [[2005]],
*KILL BILL kang diputer nalika taun [[2004]],
*SIN CITY diputer nalika taun [[2005]] lan [[filmfilem]]
*DEATH PROOF, [[filmfilem iki diputer nalika taun [[2007]].
 
Ning filmfilem-filmfilem kasil karyané, filmfilem Tarantino uga dadi panyerat naskahé.<ref name="tarantino"/>
Lewat PULP FICTION kang diputer ning taun [[1994]], dheweké bebarengan karo [[Roger Avary]], bisa ngeraih Best Original Screenplay ning ajang
Oscar nalika taun [[1994]].<ref name="tarantino"/>
tau anduwèni hubungan kusus karo [[aktor]] lan [[sutradara]] Quentino Tarantino.<ref name="tarantino"/>
 
Ning taun [[2009]], Tarantino mulai anggawe [[filmfilem]] kang judulé INGLOURIOUS BASTERDS kang dibintangi déning [[Brad Pitt]].<ref name="tarantino"/>
Film INGLOURIOUS BASTERDS iki olih nominasi ning ajang Golden Globes babagan kategori
Best Director lan ning ajang Grammy fiim kasebut dinominasikaké dadi Best Compilation Soundtrack Album for a Motion Picture,
Television or Other Visual Media.<ref name="tarantino"/>
Ning ajang Academy Awards, filmfilem kasebut uga olih rong nominasi, Best Director lan Best Original Screenplay.<ref name="tarantino"/>
 
Taun [[2011]], naskah filméfilemé kang paling anyar kabongkar.<ref name="quentin">{{id}}[http://selebriti.kapanlagi.com/hollywood/q/quentin_tarantino/berita/ berita Quentin Tarantino] dipununduh tanggal 28 Juli 2011</ref>
Film]] kasebut judulé DJANGO UNCHAINED.<ref name="quentin"/>
Film kang judulé DJANGO UNCHAINED iki temané babagan spaghetti western.<ref name="quentin"/>
348.872

besutan